24 / 04 / 2024

Adana'daki 6 dev projede son durum!

Adana'daki 6 dev projede son durum!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'nın itibar abidesi olacak 6 dev projenin yanı sıra kentin geleceğine yön verecek projeleri de art arda uygulamaya koyacaklarını açıklamıştı. İşte o projelerde son durum...



Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'nın itibar abidesi olacak 6 dev projenin yanı sıra kentin geleceğine yön verecek projeleri de art arda uygulamaya koyacaklarını açıklamıştı. 


Dev projeler nelerdi? 


- 2 bin 456 metre uzunluğunda, üzerinde 6 şeritli yol ve çift hatlı demiryolu bulunan Devlet Bahçeli Köprüsü'nün inşaatı 

- Adnan Menderes Bulvarı'nın çehresini değiştirecek yenileme 

- D 400 karayolu alt geçidinin üzerinin kapatılması 

- Orhan Kemal Kitapçılar Çarşısı

- Yeşil Bina ve  Adana  Uyuşturucu İle Mücadele -Rehabilitasyon Merkezi 


1- DEVLET BAHÇELİ KÖPRÜSÜ 


Adana'da en önemli sorunlardan biri olan trafik sorununu çözecek olan ve yapılan yeni sağlık kampüsünde yolu rahatlatacak tek proje yapılacak olan bu köprüydü. Köprünün temeli bizzat MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli tarafından atılmıştı. Henüz köprü ile ilgili gözle görülür bir çalışma yok. 


2- ORHAN KEMAL KİTAPÇILAR ÇARSISI 


Çukurova ilçesi, Turgut Özal Bulvarı üzerinde konumlandırılan Orhan Kemal Kitapçılar Çarsısı ise Adana'nın kültür ve sanat merkezi olma özelliğini pekiştirecekti. Metro istasyonuna ıkın yapılacak Orhan Kemal Kitapçılar Çarsısı'nda edebiyat dünyasının usta kalemlerinin eserleri okurlarla buluşacak. Çarşıda yapılacak olan çok amaçlı salonda imza günleri, sergiler veya söyleşiler gerçekleştirilecekti.bu projede M V. de herhangi bir gelişme yok. 


3- ADNAN MENDERES BULVARI 


Adana halkının ortak kullanım alanı olan Adnan Menderes Bulvarı'nın yenilenmesi de diğer projeler gibi büyük önem taşıyor. Seyhan Baraj Gölü kıyısının çehresini değiştirecek ödüllü projede sahil ve peyzaj düzenlemeleri, kesintisiz bisiklet yolları, koşu yolları yer alıyor. Adnan Menderes Bulvarı yeni haliyle konser ve festivallere ev sahipliği yapacak. Fakat henüz gözle görülür bir çalışma yapılmadı. 


4- YEŞİL BİNA ÇEVREYLE DOST, DOĞAYLA BARIŞIK 


Büyükşehir Belediyesi'nin Çukurova Üniversitesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı ile ortaklasa geliştirdiği bu proje Adana'ya çevre dostu Yeşil Bina kazandıracaktı. Sarıçam'da yapılacak Yeşil Bina, ihtiyaç duyduğu enerjinin yüzde 75'ini bünyesindeki güneş tarlası ve rüzgar pervanelerinden karşılayacaktı. Bu projeyle ilgili de herhangi bir gelişme yok. Çukurova Kalkınma Ajansı söz verdiği finans desteğini mi sağlamadı yoksa Çukurova Üniversitesi arazinin tahsisini mi gerçekleştirmedi? 


5- ALT GEÇİT 


Üzeri kapılacak, kent içi ulaşım rahatlayacak deniyordu. İlk kez üzeri kapatılmalı fikrini 5 ocak gazetesi gündeme taşıdı. Vefat eden Belediye Meclis Üyesi Ercan Çetin projenin Adana'yı rahatlatacak en önemli proje olduğunu söylüyordu ve en yakın takip eden kişiydi. Çetin'in vefatının ardından gelişme yok.

 

6- UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE MERKEZİ 


İnsanların hayatını karartan uyuşturucu ve madde bağımlılığına savaş açan Başkan Sözlü, Çatalan Barajı şantiye sahasındaki binaların onarımıyla Adana Uyuşturucu ile Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi projesini hayata geçirecekti. 100 kisi kapasiteli bu merkezde uyuşturucu ve madde bağımlıları tedavi edilip, topluma yeniden kazandırılacaktı. Son durumun ne olduğunu bilen yok. m Yetkililere telefonla ulaşmaya çalıştık. Fakat ulaşamadık. Ulaştığımız yetkili isimler ise açıklama yapmaktan imtina ettiler. Gerekli yanıtlar ilgililer tarafından verilirse bu bilgileri kamuoyu ile paylaşacağımızı duyuruyoruz. 




Adana Beş Ocak



Geri Dön