19 / 04 / 2024

Adana'daki çarpık yapılaşma kentsel dönüşümle önlenir!

Adana'daki çarpık yapılaşma kentsel dönüşümle önlenir!

AK Parti Adayı 2.sıra Milletvekili Adayı Fatma Güldemet Sarı: "Adana'da düz giden bir bulvar yok. Süleyman Demirel, Turgut Özal kıvrıla kıvrıla gidiyor" dedi. Sarı, çarpık yapılaşmanın kentsel dönüşümle önlenebileceğini anlattı.



AGİAD, Adayları dinledi  Adana  Genç İş Adamları Dernegi'nin, "AGİAD Milletvekili Adaylarını Dinliyor" başlıklı etkinliğinin ilki AK Parti Adana milletvekili adaylarının, dernek üyeleriyle kahvaltılı bir toplantıda buluşmasıyla gerçekleşti. 


AGİAD'ın, "Milletvekili adaylarının Adana 'ya yönelik projeleri dinlemek, çalışma programları hakkında bilgi sahibi olmak, dernek üyelerinin adaylara Adana ile ilgili soru ve önerilerini aktarıp, görüş alışverişinde bulunmak "amacıyla düzenlenen toplantıların ilkinde AK Parti'nin Adana'daki ilk üç sırada bulunan adayları Necdet Ünüvar, Fatma Güldemet Sarı ve Sadullah Kısacık konuk edildi. 


Parti ayrımı gözetmeden destek olacağız 


AGİAD Başkanı Sefa Noyaner, Sheraton Otel'deki toplantıda yaptığı konuşmada. Adana Genç İş Adamları Derneği 'nde geçmişten bu yana görev yapan tüm başkanları ve yönetimlerinin siyasi beklenti içerisinde olmadan sadece Adana için fark yaratmak, değer üretmek adına çaba harcadıklarını kaydetti. "Şehir milliyetçiliğini geliştirme" vurgusu yapan Noyaner; "Hangi partiye mensup olursa olsun tüm milletvekillerimizle birlikte Adana'nın yararına yapılacak her türlü çalışmayı destekleyeceğiz ve onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz. Tüm milletvekillerimizle birlikte parti ayrımı gözetmeksizin Adanamız için şehir milliyetçiliğini geliştirmemiz lazım. "dedi. 


Danışma Kurulu önerisi 


AGİAD Başkanı Noyaner, STK'ların bir şehrin aynası olduğunu, şehrin fotoğrafını çekip milletvekillerinin önüne koyabileceklerini belirterek, "STK'ların içinde yer alacağı bir Danışma Kurulu hayata geçirilmesini öneriyoruz. Bu kurul. Adana için yapılacak çalışmalarda tıim milletvekillerimize ayna olacaktır. 

Adana'nın gerçeklerini ortaya koyacak ve şehrimiz için verilecek hizmette rehber olacaktır" diye konuştu. 


13 yılda 19.5 milyar yatırım yapıldı 


Toplantıya katılan adaylardan Ak Parti Adana Milletvekili l. Sıra Adayı Necdet Ünüvar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Adana için yaptığı sunumunu izleterek başladığı konuşmasında. hükümetin Adana'ya olan yatırımları anlattı. AK Parti hükümetinin 13 yılda Adana'ya yaptığı yatırımın 19.5 milyar TL olduğunu, bunun Antalya'ya yapılan yatırımdan daha fazla olduğunu kaydeden Ünüvar, "Bu rakam günde 4 milyona, dakikada ise 3 bin liraya tekabül ediyor. Rakamlar, 'Hükümetin Adana'ya şaşı baktığı' iddialarına verilecek en güzel cevaptır" dedi. 


YHT Adana'ya geliyor 


Ünüvar, 1.5 milyar TL'lik eğitim yatırımının gerçekleştirildiği Adana'da derslik sayısının 44'ten 33'e düşürüldüğünü, Yüksek Hızlı Trenin, Ulukışla-Yenice arasının ihale aşamasında olduğunu, Adana-Mersin arasının da 4 hat yapılacağını belirtti ve "Adana'dan  Ankara  ve İstanbul'a hızlı tren seferleri başlayacaktır" diye konuştu. Adana'daki adalet ve sağlık alanındaki yatırımları da hatırlatan Ünüvar, Yiireğir'deki Şehir Hastanesi kompleksinin de 19 Mayıs 2017 tarihinde biteceğini, başta kamulaştırma olmak üzere bir takım sorunlarla geciktiğini belirttiği Ceyhan Enerji Bölgesi'niıı de hızla ekonomiye kazandırılacağını ifade etti. Ünüvar, Yedigöze Barajı'nın tamamlanmasıyla da Çukurova'nın 180 bin dönüm daha sulanabilir araziye kavuşacağını da söyledi. 


Çözüm, kentsel dönüşüm 


AK Parti Adayı 2.sıra Milletvekili Adayı Fatma Güldemet Sarı da, kentin kentsel gelişimde yaşadığı sorunların geçmişte sağlıklı imar düzenlemeleri yapılamamasından kaynaklandığını bildirdi. "Adana'da düz giden bir bulvar yok. Süleyman Demirel, Turgut Özal kıvrıla kıvrıla gidiyor" diyen Sarı, çarpık yapılaşmanın kentsel dönüşümle önlenebileceğini anlattı. 


Yatırımcıyı ayağımıza beklemeyelim 


AK Parti 3. Sıra Milletvekili Adayı ve aynı zamanda AGİAD üyesi olan Sadullah Kısacık da, "Yatırımcı gelsin, ayağına kırmızı halı serelim" biçimindeki yaklaşımların doğru olmadığını belirterek, "Bu devirde kimse oturup müşteri, yatırımcı beklemiyor. Yatırımcı niye ayağımıza gelsin? Bizler yatırımcıyı gidip bulmalı, yatırım için ikna etmeliyiz. Gelecekte çabamızı Adana için yatırımları arttırmak yönünde kullanmalıyız" diye konuştu. 


Adana Beş Ocak


Geri Dön