26 / 04 / 2024

Adanalı emekliler TOKİ konutlarına talip!

Adanalı emekliler TOKİ konutlarına talip!

Emeklilere yönelik diğer illerde yapılan TOKİ konutlarının satılmadığı yönünde iddialar ortaya atıldı. Adana’da yaşayan emekliler ise, bu konutların Adana’ya yapılması halinde hepsinin vakit kaybetmeden alınacağı ileri sürdü.



Emeklilere yönelik diğer illerde yapılan  TOKİ  konutlarının satılmadığı yönünde iddialar ortaya atıldı. Adana’da yaşayan emekliler ise, bu konutların Adana’ya yapılması halinde hepsinin vakit kaybetmeden alınacağı ileri sürdü.


Konuyla ilgili Tüm Emekliler Derneği Çukurova  Adana  Şube Başkanı Rafet Kaya ile görüştük. Kaya, farklı illerde yapılan TOKİ konutlarının müşteri bulamadığını öğrendiklerini söyledi. Adana’da yaşayan emeklilerin TOKİ konutu yapılmasını istediğini yapılması durumunda hepsinin vakit kaybetmeden satılacağını hatırlatan Başkan Kaya, “Sayın Adana Milletvekilimiz ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanımız Fatma Güldemet Sarı bizlere çok emek verdiler. Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz. TOKİ’yle ilgili bir çalışma vardı. Bir söz verildi tüm siyasi partilerden ama henüz bu yerine getirilmedi. Emekliler bunu bir umut olarak gördü. Yüzde 10 yüzde, 17 yüzde, 8, yüzde, 5 yapılan TOKİ evlerinden veririz diyorlardı. Biz altını çizerek söylüyoruz. Farklı illerde müşteri bulamadıklarını söylüyorlar. Bizde diyoruz ki işte Adana’da size müşteri 11 Bin 484 kişi TOKİ’den ev istiyor.” dedi.


Adana’da TOKİ konutlarının yapılması planlanan 2 tane bölge olduğunu öğrendiklerini aktaran Başkan Kaya, “Bizde bu konuyu araştırmadan bilmiyorduk.  Birisi Sarıçam Balcalı’nın arkası, diğeri de Çukurova ilçesi Karahanla, Kabasakal’ın arası. Buralarda devletin hazine arazisi belli ölçüde var. Hazine arazisini gerekli prosedürleri yerine getirerek ev yaparlarsa emeklilerimizin ucuz konut alma şansı olur. Yoksa mümkün değil konut almaları. Emeklinin yüzde 20’sinin evi var, yüzde 80’inin yok. Kirayı da bankadan kredi çekerek ödüyor. 2. sene tekrar evin kirası geldiği zaman yine banka kapılarına yöneliyor.” diye konuştu.


TOKİ konusunun yanı sıra birde promosyon konusunu yakinen takip ettiklerini  dile getiren Başkan Kaya, “Promosyon konusu yılan hikayesine döndü dediğimiz zaman,  tüm siyasi partiler çözülür gibi bir ifade kullandı. Ama bu güne kadar çözülmedi, bu konu bir an evvel çözülmeli emeklinin hak ettiği bu değil.  Memura ayrı bir zam yapıyorsun,  işçi emeklisine daha ayrı bir zam uygulamasında bulunuyorsun. Türkiye bir badire atlatıyor. Şehitlerimize Allah’dan rahmet gazilerimize acil şifa diliyorum. Ailelerine sabır ihsan ediyorum. Ama Türkiye böyle bir badire içerisinde diye de bazı işlerin aksaması doğru değil. Bu ülkede mağdur edilen asgari ücretle çalışan gençlerimiz, artı birde emeklilerimiz var. Herkesin hakkı verilmeli ki, bu ülkeye huzur güven gelsin. Daha inançlı daha manalı insanlar güven içinde hayatlarını sürdürsün.” ifadelerini kullandı.


Hükümetin bu güne kadar verdiği tüm sözleri yerine getirdiğini yerine getirmeye de devam edeceğine inandıklarının altını çizen Başkan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bugüne kadar emekliler olarak samimiyetimizi ortaya koyduk, koymaya devam edeceğiz. Bugüne kadar hükümetimiz verdikleri sözü her zaman yerine getirdiler getirmeye de devam edeceklerdir. Emeklimizin TOKİ, maaş ve promosyonunu göz ardı etmemelerini rica ediyoruz.”


Adana İlk Haber


Geri Dön