29 / 03 / 2024

Adanalı emeklilere ucuz konut projesinde sona gelindi!

Adanalı emeklilere ucuz konut projesinde sona gelindi!

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek "Adanadaki emeklilere ucuz koşullarda konut yapılması konusundaki çalışmaların son aşamaya geldiğini, Vali Mahmut Demirtaş'ın girişimleri sonucu, arsa temin edilerek TOKİ'ye devredildiğini, artık temel atma aşamasına gelindiğini" açıklad



Türkiye Emekliler Derneği  Adana  Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek "Adanadaki emeklilere ucuz koşullarda konut yapılması konusundaki çalışmaların son aşamaya geldiğini, Vali Mahmut Demirtaş'ın girişimleri sonucu, arsa temin edilerek TOKİ'ye devredildiğini, artık temel atma aşamasına gelindiğini" açıkladı. 

BAYRAM YAPACAĞIZ 

Bizim ADANA'ya özel açıklamalarda bulunan İyiyürek "62 bin 500 üyemize ucuz konut müjdesi verdik. Mesajlarımız sonucu bize başvurdular. Yaklaşık 10 bin talipli oldu. Kura çekildi ve bin 500 şanslı emekli belirlendi. Şimdi temel atmayı bekliyoruz. Temel atılırsa bayram yapacağız" dedi. İyiyürek 62 bin 500 üyenin hepsini konut sahibi yapıncaya kadar mücadele edeceklerini de belirtti. 

SIRA TOKİ'DE 

İyiyürek gelişmeleri şöyle anlattı: "Sağolsun Valimiz Demirtaş ağırlığını koydu. Arsa bulundu, TOKİ'ye devredileli. Kuralar çekildi. Bizim protokolumuzda 250 TL. taksitlerle ve peşinatsız konut sahibi olma koşulu vardı.  TOKİ  daha yüksek aylık istiyor ve peşinatda ısrar ediyor. Bu pürüzü halletmeye çalışıyoruz"

 ÇÖZÜM ANKARA'DA 

"Bir ayağımız Ankara'da. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla Ankara'yı mesken tuttuk. Milletvekillerimizle, Bakanlarla görüşüyoruz. TOKİ Yetkilileriyle konuşuyoruz. Sorunu yakında çözeceğiz. TOKİ çok konut 

yapacak ve bize pay ayıracak. Biz bin500 kontenjanda ısrar ediyoruz. Bütün bu konuları ortak noktada buluşturacağız. Genel merkezimiz de konuya büyük hassasiyet gösteriyor ve çaba harcıyor. Son aşamada olduğumuzu söyleyebilirim" 

BANKA DA VAR 

Denizbank ile de üyelerimize ucuz konut sağlamak için görüşmeler yaptık. Ancak banka kredisiyle yapılacak konutlar çok pahalıya mal oluyor. Bu ödemeleri hiçbir emekli yapamaz. Bu yüzden bankanın ödeme koşullarını emeklilere göre uyarlamasını istedik ve bekliyoruz. TOKİ ile eninde sonunda anlaşacağız. Çünkü o dönemin Başbakanı ve bakanları bize söz vermişlerdi." 

MAAŞ ZAMMI 

Seyfi H. İyiyürek'e emeklilere yapılan maaş zammını da sorduk. "Zam yetersiz, ama koşullar bu kadarına elveriyor. Yapılan zam devede kulak. Elbette daha iyi zamlar istiyoruz ve isteyeceğiz. Bu konudaki çalışmalarımız Genel Merkezimiz tarafından aralıksız sürdürülüyor. Emeklinin sesi olmaya devam edeceğiz. Enflasyon oranları açıklandı. Biz bu açıklamaları gerçekçi bulmuyoruz. Çarşı Pazar bu enflasyon oranlarını yalanlıyor. 

Emeklilere memur maaş katsayısına göre ücret artışı verilse daha iyi olur. Bunun mücadelesini veriyoruz. İntibaklar da tatminkar değil. Konuyu Anayasa mahkemesine götürdük. Sonuç bekliyoruz. Israrımız devam edecek" 

PROMOSYONLAR 

"Promosyon anlaşması bizim bastırmamızla sağlandı. Türkiye Emekliler Derneği Genel merkezi yıllardır bu konuyla uğraştı. Sonunda uygulama kararı alındı. 

Devlet büyüklerimiz sağolsunlar sesimizi duydular ve değerlendirdiler. İstediğimizi alamadık ama yine de bir aylık erzak parası sağladık. İlerde belki daha iyi sonuçlar alırız. Umudumuzu hiç kaybetmeyeceğiz"


Bizim Adana


Geri Dön