19 / 04 / 2024

Adanalı geri dönüşümcülere yeni site yapılacak!

Adanalı geri dönüşümcülere yeni site yapılacak!

Adana merkez Seyhan ilçesindeki Kemal Deniz Geri Dönüşümcüler Sitesi’nde düzenlenen toplantıda izdiham yaşandı.Kemal Deniz Geri Dönüşümcüler Sitesi Başkanı Kemal Deniz tarafından yapılan davete yüzlerce hurdacı esnafı katıldı.



Adana merkez Seyhan ilçesindeki Kemal Deniz Geri Dönüşümcüler Sitesi’nde düzenlenen toplantıda izdiham yaşandı.


Kemal Deniz Geri Dönüşümcüler Sitesi Başkanı Kemal Deniz tarafından yapılan davete yüzlerce hurdacı esnafı katıldı.


Başkan Kemal Deniz,  Adana  Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de destek verdiği 300 dükkânlık yeni projenin, Çukurova ilçesi sınırlarında, otobana yakın bir yerden alınacak arazide uygulanacağını açıkladı.  


Deniz, mevcut sitede herkese bin metrekarelik dükkânlar yapıldığını, yeni yerde ise isteğe göre ayarlama yapılacağını belirtirken, isteyen esnafların toplantı sonunda isimlerini ve talep ettikleri arsa metrekaresini de yazdırmalarını istedi.


Başkan Deniz, “Yeni yapacağımız sitenin arazisini sizler adına biz satın alacağız. Otobana bağlantısı olan, ulaşımı kolay, dolmuş ve otobüslerin de güzergâhında olan arazimizi, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü ile birlikte gittik, yerinde gördük. Başkanımız Hüseyin Sözlü, araziyi çok beğendi. Bu arazi için esnafa özel imarı açma sözü verdi. Kendisine buradan yönetim kurulum ve sizler adına çok teşekkür ediyoruz” derken, salonda Başkan Sözlü’ye büyük alkış tutuldu.

  

Esnafın sorularını da yanıtlayan Başkan Deniz, yeni sitede, en düşük arsa bedelinin 125 bin liradan başladığını,  talebe göre arazi satın alacaklarını, dükkânların inşaat sürecindeki maliyetini de daha sonra belirleyip, duyuracaklarını bildirdi.


Esnaflar, Adana’da yakın gelecekte cazibe merkezi olacak yeni siteden yer almak istediklerini, ancak mali açıdan eksiklerini gidermek için de devlet ya da özel bankalardan uygun şekilde toplu kredi sağlanmasını talep ettiler. Başkan Deniz de, bunu önümüzdeki süreçte yetkili kurumlar ile görüşerek üyelere duyuracağını söyledi.


Başkan Deniz, ayrıca geri dönüşümcü esnaflarının, 9 Şubat 2016 Salı günü Adana Seyhan Otel’de saat 13.00’de başlayacak Gümrük Ticaret Bakanlığı Bilgilendirme Toplantısı’na katılmalarının menfaatlerine olacağını hatırlattı.


Konuşmalardan sonra, siteden yer almak için isim yazdırmak isteyen esnaflar izdiham oluşturdu. İlk etapta yaklaşık 250 esnafın kayıt yaptırdığı, bunlar arasında tek başına 5 dönüm arsa üzerine işyeri talep edenlerin de olduğu öğrenildi.  


Adana Haber Gazetesi


Geri Dön