20 / 04 / 2024

Adanalı müteahhitler altyapı sıkıntısı çekiyor!

Adanalı müteahhitler altyapı sıkıntısı çekiyor!

İş adamı Ali Uğur Akbaş, Adana'da inşaat ve müteahhitlik sektörünü değerlendirdi. Akbaş, müteahhitlerin en büyük sıkıntısının altyapı olduğunu belirtti.



İş adamı Ali Uğur Akbaş, Adana'da müteahhitlerin en büyük sıkıntısının altyapı olduğunu söyledi. Akbaş, "Bu durum konut satışlarını olumsuz etkiliyor" dedi. 


"ÖNCE ALTYAPI TAMAMLANMALI" 

Belediyelerin alt yapıyı tamamlamadan inşaatlara ruhsat verdiğini belirten iş adamı Ali Uğur Akbaş, "Tarlanın ortasına bina dikiliyor. Altyapı gelene kadar insanlar çamurda toprakta gidip geliyorlar. Durum bu olunca konut satışları zorlaşıyor. İnşaatlar yapılmadan önce imarlı alanlarda altyapı çalışması yapılmalı" şeklinde konuştu. 


Belediyelerin altyapıyı tamamlamadan inşaatlara ruhsat verdiğini öne süren Ali Uğur Akbaş, "İnsanlar tarlanın ortasında bina dikiyor. Binayı satın alan vatandaşlar taşındıktan sonra çamurda toprakta gidip geliyor. Daha sonra yol ve altyapı hizmetleri geliyor. İnşaat sektörünün en büyük sıkıntısı bu durum" dedi. 

Vatandaşı n arsasından imar geçtiği zaman yüzde 40 oranında kesinti yapıldığını hatırlatan Ali Uğur Akbaş, "Kesinli yapılıyor ama belediye kesinti yapılan bölümde hiçbir çalışma yapmıyor. Bu da satışları olumsuz etkiliyor. Belediyelerin imar geçen alanlarda bunlara dikkat etmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. 

Ali Uğur Akbaş, Adana'da konut fiyatlarının pahalı olduğunu bunun da arsa paylarının yüksekliğinden kaynaklandığını ifade etti. 


"GENEL BAŞKANIN İZİNDEYİZ" 

Ali Uğur Akbaş, referandum sürecine ilişkin görüşlerini de şu şekilde açıkladı: 

"Referandumda genel başkanımızın direktifleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Genel başkanımız hiçbir konuda yanlış karar vermez. Tabanımız da bu sese kulak veriyor. MHP tabanının yüzde 80-85 oranında evet diyeceğine inanıyorum." 


"KARNAVAL ZAYIF GEÇTİ" 

Geçtiğimiz günlerde büyük katılımla gerçekleştirilen Portakal Çiçeği Karnavalı'nın bu yıl istenildiği gibi geçmediğini savunan Ali Uğur Akbaş, "Bu yıl etkinlikler zayıftı. Stantlarda hep aynı tür ürünler satıldı. Eğlence ve etkinlikler sınırlıydı. Genel olarak zayıf kaldı. Karnaval  Adana  açısından çok güzel bir adım. Ancak bu yıl bazı eksiklikler oldu. Örneğin çocuklar için etkinlik yapılmadı" şeklinde konuştu.



Adana Çukurova Press


Geri Dön