27 / 04 / 2024

Adanalı müteahhitler Çağ Üniversitesi'nde eğitim aldı!

Adanalı müteahhitler Çağ Üniversitesi'nde eğitim aldı!

Çağ Üniversitesi ve Adanalı kamu müteahhitleri Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Müteahhitler Çağ Üniversitesi'nde 105 saat akademisyenlerden eğitim aldı..



Çağ Üniversitesi ve Adanalı kamu müteahhitleri Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Müteahhitler Çağ Üniversitesi'nde 105 saat akademisyenlerden eğitim aldı

Çağ Üniversitesi ve  Adana  Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER), Türkiye'de inşaat sektöründe bir ilki gerçekleştirerek 'Müteahhitlik Okulu Sertifika Programı'nı hayata geçirdi. Program kapsamında Çağ Üniversitesi'nde tam 105 saat akademisyenlerden 10 ayrı modülde eğitim alıp sınavı geçen 26 müteahhide törenle sertifikaları verildi. 


TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU 

Müteahhitler yaklaşık 5 ay süren program boyunca yönetim tekniklerinden verimliliği artırma yöntemlerine, iletişimden ikna yöntemlerine, temel hukuktan vergi ve iş güvenliğine kadar geniş bir perspektifte ders gördü. Çağ Üniversitesi'ndeki törende konuşan AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, projenin farkındalık yarattığını, başka illerden müteahhitlerin de benzer eğitimi almak için hazırlık yaptığını söyledi. 


MİSYONUMUZUN PARÇASI 

Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci de "Sivil toplum kuruluşlarına akademik destek vermek misyonumuzun bir parçası. Ülkemizdeki sektörlerde özellikle de inşaat sektörü gibi lokomotif bir sektörün dümenindeki kişilerin alanlarında ehil kimlikler olmaları önemli. Bu sebeple Çağ Üniversitesi olarak, AKAMDER tarafından talep edilen Müteahhitlik Okulu Sertifika Programı'na büyük bir memnuniyetle yanıt verdik" dedi. 


MEZUNİYET SEVİNCİ

Daha sonra törende müteahhitlerin sertifikasını Rektör Prof. Dr. Bedestenci ile Genel Sekreter Veli Köroğlu, MYO Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İlhan Öztürk, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Koç, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İlhan İnan, Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ve çeşitli kuruluşların yöneticileri verdi. Müteahhitler tören sonunda keplerini fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı. 


Sabah


Geri Dön