19 / 04 / 2024

Adanalılar Derneği 'nden 'Fatih Terim Stadı' önerisi!

Adanalılar Derneği 'nden 'Fatih Terim Stadı' önerisi!

İstanbul Adanalılar Derneği, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 'nın (TOKİ) Adana 'da yapacağı stada, 'Koza Arena' yerine Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in adının verilmesini istedi.




"Futbola Adana'da,  Adana  Demirspor'da başlayan ve başarı merpenlerinde hızla tırmanan, günümüzde dünya futbolunun en önemli teknik adamlarından biri olan 'Fatih Terim' ismi, 5 Ocak Stadyumu'nun yıkılarak yerine Sarıçam ilçesinde yapılacak olan yeni stadyuma daha çok yakışacaktır. Çünkü O Adanalıların gurur kaynağıdır. Türk ve dünya futbolu için yaptıkları ortadadır. Kebap-şalgamla değil, kentimize değer katan isimlerle 'marka kent olabiliriz. Bu gerekçeler ışığında Sarıçam ilçemizde yapılacak olan stadyumun adının 'Koza Arena' değil 'Fatih Terim Stadyumu' olması gerektiğine inanıyoruz. 


Adana'da dünyaya gelen, Adana Demirspor'da futbola başlayan, Galatasaray Kulübünde kaptanlık yapan, teknik direktörlükte efsaneleşen ve başarılarıyla taraflı tarafsız tüm spor kamuoyunun takdirini kazanarak 'İmparator' diye anılan ve tüm Adanalıların gurur kaynağı olan Fatih Terim isminin TOKİ'nin yapacağı yeni stadına daha çok yakışacağına inanıyoruz. Uzun yıllar Galatasaray ve Milli Takımdaki görevleri sebebiyle İstanbul'da yaşayan ancak her fırsatta baba ocağına gelen, kentimizle bağını asla koparmayan, özüyle gurur duyan, kentimizde gençlerin daha aydınlık bir geleceğe kavuşması için eğitimlerine katkıda bulunarak çok amaçlı bir Lise yaptıran ama hepsinden önemlisi her platformda Adana'yı ve Adanalılığıyla gurur duyduğunu açıklayan Sayın Fatih Terim bugün dünya futbolunun en değerli bir kaç isminden biri olarak kabul görmektedir. 


Biz İstanbul'da yaşayan Adanalılar olarak Sarıçam ilçemizdeki yapılacak olan ve adı 'koza Arena' diye telaffuz edilmeye başlanan stadyuma 'Fatih Terim stadyumu' adının verilmesini istiyoruz. Günümüzde 'marka kent' kavramı sıkça kullanılır durumda ancak unutulmamalıdır ki koca Adana 'kebap-şalgamla' değil ancak ve ancak dünya markası değerleriyle 'marka kent' olabilir ki bu değerlerimizin başında da hiç kuşkusuz Türk futbolunun İmparator'u Fatih Terim gelmektedir. Gereğini tüm yetkililerin ve değerli Adanalıların takdirine sunuyoruz."


Radikal


Geri Dön