25 / 04 / 2024

Adana'nın imar planlarını ve alt yapısını oluşturuyoruz!

Adana'nın imar planlarını ve alt yapısını oluşturuyoruz!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yumurtalık ve Karataş’ı güneyin Bodrum’u haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Sözlü, “Niyet protokolümüz var. İmar planları ve altyapısını oluşturuyoruz” dedi.



Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yumurtalık ve Karataş’ı güneyin Bodrum’u haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Sözlü, “Niyet protokolümüz var. İmar planları ve altyapısını oluşturuyoruz” dedi.  Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kentsel dönüşümden ulaşıma, turizmden gıdaya kadar birçok projeyle ilin kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. Karataş’ı güneyin Bodrum’u yapmak, tüm yeni ticari mekanlar ve konutları ‘engelsiz’ hayata uyumlu hale getirmek, geleneksel Adana lezzetlerini Türkiye ve dünyaya tanıtmak, çiçek üretiminde küçük bir Hollanda yaratmak Sözlü’nün projeleri arasında bulunuyor. Yumurtalık ve Karataş’ın bakir ve turizm yatırımları için çok uygun bir bölge olduğunu belirten Sözlü, imar planları ve altyapı için çalıştıklarını anlattı. Adana’nın Mersin’den Niğde’ye kadar her yere çok yakın olduğunu kaydeden Hüseyin Sözlü, “Bu avantajı kullanmak istiyoruz. Hedefimiz Yumurtalık ve Karataş’ı güneyin Bodrum’a haline getirmek. Niyet protokolümüz var. İmar planları ve altyapısını oluşturuyoruz” diye konuştu. Sözlü, Adana’nın geleneksel mutfağını endüstriyel bir tasarıma kavuşturup örnek bir restoranla tanıtmak istediklerini de anlattı.

 

Adana mutfağını tanıtacak

 

Hüseyin Sözlü, “Üniversiteden hocalarla konuştuk. İçli köftemizi, mercimek köftemizi ve diğer lezzetlerimizi özel bir tasarımla tanıtmak istiyoruz” dedi. Adana Ticaret Borsası, Çiçekli-Aflak Kırsal Kalkınma Kooperatifi, Hollanda Çiçek Borsası’nda faaliyet gösteren IQ Flowers, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Garden Quala’nın birlikte yürüttüğü projeye de değinen Sözlü, şöyle devam etti: “Amacımız Adana’ya çiçekçilikte etkin bir hale getirmek. Belki ilk etapta bu iş bize biraz pahalıya mal olacak ama işi öğrendikten sonra o dezavantajı da ortadan kaldıracağız. Çiftçilerle işbirliği yaptık, bu yıl 200 dekar alanda üretim yapacağız.” Sözlü,  Adana’yı Avrupa’ya yaş sebze ve meyve gönderen bir merkeze dönüşürmek istediklerini kayetti.

 

2 yıl sonra ‘engel’ bitecek

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kentin 2 yıl içinde Avrupa’nın en engelsiz şehri haline getireceklerini söyledi. Sözlü, şöyle devam etti: “Teknik ve bilimsel çalışmalara uyulmadan, zemin koşulları dikkate alınmadan ve kentsel risk analizleri gerçekleştirilmeden imar planlarında yapılan değişiklikler; denetimsiz, kalitesiz konut üretimini oluşturuyor. Kentte güvenli kentsel çevreler elde etmek amacı ile kentsel dönüşümde var gücümüzle çalışıyoruz. Düzgün yollar, düzgün binalar önemli ama biz insani duyguları da diri tutmak istiyoruz. Bütün yürüme alanlarını, ulaştırmayı uygun hale getirdik ama biz şehrin yaşam alanlarını da engelsiz yaptık. Bundan sonraki tüm ticari mekanlara ve yeni konut projelerine engelsiz şartını koyacağız.”


Vatan


Geri Dön