27 / 04 / 2024

Adana'nın konut envanteri yok!

Adana'nın konut envanteri yok!

Nazım Biçer, olası bir depremde kentte kaç binanın yıkılacağı ya da hasar göreceği konusunda bir öngörüde bulunmanın neredeyse imkansız olduğunu söyledi Adana'nın konut envanteri yok.



İMO  Adana  Şube Başkanı Nazım Biçer, olası bir depremde kentte kaç binanın yıkılacağı ya da hasar göreceği konusunda bir öngörüde bulunmanın neredeyse imkansız olduğunu söyledi Adana'nın konut envanteri yok. 


HAZIRLIKLI DEĞİLİZ 


TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, deprem kuşağı üzerinde yer alan Adana'nın her an meydana gelebilecek bir depreme karşı hazırlıklı olmadığım bildirdi. 1998 depreminde yaşanan can ve mal kayıplarının ardından Adana'da konut envanterinin çıkarılmadığına dikkati çeken Biçer, "Kaç tane binamızın deprem yönetmeliğine göre yapıldığını, kontrol hizmeti alıp almadığını bilmiyoruz. 

Kentin konut envanterinin çıkarılması, meydana gelebilecek bir depremin yaratacağı hasar konusunda öngörüde bulunup önlem alınabilmesi açısından yaşamsal öneme sahip" dedi. 

DERS ALINMADI 27 Haziran 1998 tarihinde Ceyhan'da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremde 146 kişi hayatım kaybetti, bin 500 kişi yaralandı ve 31 bin 463 bina hasar gördü. Can ve mal kayıpları mühendislik hizmeti alınmadan inşa edilen depreme dayanıklı olmayan binaların yıkılması ya da hasar görmesi nedeniyle yaşandı. 17 Ağustos 1999 tarihinde Gölcük'te meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremde ise resmi kayıtlara göre 17 bin 480 kişi hayatını kaybetti, 73 bin 342 bina hasar gördü. Bu deprem, ülke tarihinde bir milat kabul edilirken yaşananlardan ders alınmadığı 23 Ekim 2011 tarihinde Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremle ortaya çıktı.


Adana Günaydın


Geri Dön