20 / 04 / 2024

Adana'nın mania sorunu çözülüyor!

Adana'nın mania sorunu çözülüyor!

Adana'da yıllarca inşaat sektörünün önünü kapayan mania sorunu Seyhan Belediyesi'nin çalışmalarıyla çözüme kavuşmaya başladı.



ADANA'DA yıllarca inşaat sektörünün önünü kapayan mania sorunu Seyhan Belediyesi'nin çalışmalarıyla çözüme kavuşmaya başladı. Son olarak ilçeye bağlı Gürselpaşa ve Pınar mahallerindeki sorunda çözüldü. Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "İnşaat sektörünün uzun süre önünü tıkayan. müteahhitleri iş yapamaz duruma getiren mania sorunu göreve gelmemiz ile birlikte çözüme kavuşmaya başladı" dedi. 


Seyhan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından uçuşu etkilemeyecek imar yüksekliği için çalışmalara başlandığını hatırlatan Karalar, "Yaptığımız çalışma, belediyemiz sınırları içerisinde mania planı biterlerine aykırı yapıların belirlenmesinde ve yeni oluşacak yapılaşmaların mania oluşturmayacak şekilde projelendirilmesine yardımcı olacak. Ayııı zamanda uçuş seyrinin güvenliği açısından gerekli adımların atılmasında yol gösterecektir" diye konuştu. 


282 AYKIRI BİNA 

30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi Gürseİpaşa, Pınar, Mahalleleri ile Aydınlar ve Şakirpaşa mahallelerinin bir kısmında mania kriterlerini aşan 282 bina tespit edildiğini belirten Başkan Karalar, "DHMİ Genel Müdürlüğü ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Mania Plan Kriterleri için çıkarılan Yönetmenliğe uygun çözümler ürettik. 


Havaalanlarında Yapılacak Havacılık Çalışması Ve Gölgeleme Talimatı uyarınca yapılması gereken tüm işlemler yapıldı" şeklinde konuştu. 



Geri Dön