26 / 04 / 2024

Adana'nın yeşil spor kompleksi tamamlanıyor!

Adana'nın yeşil spor kompleksi tamamlanıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin ilk LEED Gold sertifikasına sahip, enerji ve çevre dostu, FIBA standartlarına uygun 2 bin 500 seyirci kapasiteli spor salonunu Adana'ya kazandırıyor.



Türk basketboluna hizmet eden, kadın basketbolunun güçlü kulübü ASKİ Spor’u himaye eden  Adana  Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, merkez Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi PTT Caddesi üzerinde mülkiyeti Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait arsada konumlandırılan Atatürk Spor Salonu projesinin inşaatını 2015’in kasım ayında başlattı. 5.7 dönüm arsada 10 bin metrekare kapalı alana sahip, toplam 2 bin 500 seyirci kapasiteli Atatürk Spor Salonu, 19 aylık çalışmayla tamamlanma aşamasına geldi. Başkan Hüseyin Sözlü’nün hizmet maratonunda vizyon projeleri içinde yer alan, toplam 18.5 milyon lira yatırım maliyetli Atatürk Spor Salonu, sosyal, çevreci, kapsamlı ve çağdaş bir spor tesisi olarak öne çıktı.


PROJENİN İÇ-DIŞ MEKAN ÖZELLİKLERİ

Uluslararası standartlara uygun şekilde inşa edilen Atatürk Spor Salonu’nun iç mekanında tribünler, soyunma odaları, basın çalışma odaları, fitness salonu, spor odası, masaj odaları, kulüp yönetim ofisleri, personel alanları, kafeteryalar ve mağazalar yer aldı. Engelli insanların tribünlere sorunsuz ulaşımı için engelli asansörleri, rampalar, özel seyir noktaları ve engelli tuvaletleri yer aldı. Engelli sporcular için de ihtiyaç duyulan düzenlemeler yapıldı. 50 araçlık kapalı, 40 araçlık açık otopark ile bisiklet park yerleri oluşturuldu.


Atatürk Spor Salonu'nun yakın zamanda Adanalıların gurur duyduğu bir tesis olarak Türk sporuna ve geleceğin yıldız sporcularına hizmet vermeye başlayacağı açıklandı.


Hürriyet 


Geri Dön