24 / 04 / 2024

Adana’ya 200 yataklı Devlet Hastanesi yapılacak!

Adana’ya 200 yataklı Devlet Hastanesi yapılacak!

TOKİ tarafından Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi 200 yataklı Ek Hizmet Binası ihalesi yapılarak, sözleşme imzalandı. Yapılacak yeni ve modern hastane ile bölge, sağlık üssü olma yolunda önemli bir avantaj daha kazanacak...



Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nin bahçesinde bulunan poliklinikler yıkılarak, yerine  TOKİ  tarafından 200 yataklı Devlet Hastanesi yapılacak.

 

TOKİ tarafından Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi 200 yataklı Ek Hizmet Binası ihalesi yapılarak, sözleşme imzalandı. Yapılacak yeni ve modern hastane ile bölge, sağlık üssü olma yolunda önemli bir avantaj daha kazanacak.


Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nin bahçesinde bulunan poliklinikler önümüzdeki günlerde yıkılmaya başlayacak. Hemen ardından, 200 yataklı Devlet Hastanesi inşaatının temeli atılacak.

 

Son Teknoloji ile Donatılmış Modern Sağlık Kompleksi Olacak

 

Halen 720 yatak kapasitesi ile hizmet veren Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nin hizmet kapasitesinin arttırılması ve vatandaşlara daha geniş sağlık hizmeti sunmak amacıyla 200 yataklı olarak planlanan ek hizmet binası inşaatı ilerleyen günlerde başlayacak. Yeni hastane son teknoloji ile donatılacak.

 

Yapılacak olan ek hizmet binasında 21 ameliyat odası, birer kişilik 100 ve ikişer kişilik 50 hasta odası, 65 kişilik yoğun bakım ünitesi, 80 adet poliklinik, acil servis, radyoloji, laboratuvar, kapalı ve açık otopark bulunacak. 

 

İhale sözleşmesinde yer aldığı üzere, yapılacak yeni hastane ile birlikte mevcut hastanenin alt yapı ve çevre düzenleme işi de gerçekleştirilecek. Yüklenici firma tarafından yürütülecek söz konusu hizmet binasının tamamlanmasıyla, hastanenin bulunduğu alan, modern tıp hizmetlerinin verildiği kompleks, bir sağlık merkezi haline dönüşecek. 


TOKİ Haber


Geri Dön