29 / 03 / 2024

Adana'ya 350 milyon liralık proje müjdesi!

Adana'ya 350 milyon liralık proje müjdesi!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yeni yılda toplam 350 milyon liralık projenin hizmete gireceğini, 120 adet yeni otobüsün toplu taşıma filosuna dahil edileceğini müjdeledi.




Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yeni yılda toplam 350 milyon liralık projenin hizmete gireceğini, 120 adet yeni otobüsün toplu taşıma filosuna dahil edileceğini müjdeledi.


Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle düzenlediği gecede Sarıçam, Çukurova, Yüreğir, Ceyhan, Karataş, Karaisalı ilçelerinin muhtarları ağırlayan Başkan Hüseyin Sözlü, 2017’nin hizmette en atak yıl olacağını belirtip, yeni yılda 350 milyon liralık yatırımın  Adana  halkının hizmetine gireceğini söyledi. Sözlü, toplu taşıma hizmetinin kalite standardını yükseltmek için de 120 adet yeni otobüs alınacağını müjdeledi.

‘ADANA İÇİN BİRLİKTE BAŞARIYORUZ’

Adana Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı’nın 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle organize ettiği gece HiltonSA Otel’de gerçekleştirildi. “Adana İçin Birlikte Başarıyoruz” sloganıyla düzenlenen kutlamaya katılan muhtarlar Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Genel Sekreter Şaban Acar, ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Şahin ve belediye bürokratlarıyla keyifli bir akşam yaşadı. Adana Büyükşehir Belediye Konservatuvarı sanatçılarının şarkılarla renklendirdiği gecede Sarıçam, Çukurova, Yüreğir, Ceyhan ve Karataş ilçelerinde görev yapan muhtarlar söz alıp, Adana Büyükşehir Belediyesi’nden hizmetlerle ilgili talep, beklenti ve memnuniyetlerini dile getirdi.

TRAFİK YÜKÜNÜ SIRTLAYACAK PROJELER TANITILDI

Görkemli gecede Adana Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği hizmetlerin bir bölümü sinevizyona yansıtılırken, Adana’nın trafik yükünü sırtlayacak projeler öne çıktı. Başkan Hüseyin Sözlü’nün liderliğinde dinamik, planlı, modern ve çağdaş belediyeciliğin başarılı örneklerini sergileyen Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Devlet Bahçeli Köprüsü, Türmenbaşı Bulvarı-Havaalanı Kavşağı altgeçidi, D-400 Karnıyarık altgeçidinin üzerinin kapatılması ve otoyolu Mithat Özsan Bulvarı’na bağlayacak yonca kavşak projeleriyle ilgili muhtarlar bilgilendirildi.

YENİ YILDA BÜYÜK PROJELER TAMAMLANIYOR

Başkan Hüseyin Sözlü, yaptığı konuşmada din, mezhep, etkin köken ve siyasi görüş ayrımı yapmadan muhtarlarla belediye birimlerinin kurduğu güçlü iletişimi başarıyla devam ettirdiklerini vurguladı. Şeffaf belediyecilik anlayışıyla yürüttükleri hizmetlerde muhtarların düşünce ve yönlendirmelerine büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Sözlü, 2017’nin hizmette atak yılı olacağını bildirdi.

“Bir şey değişecek, her şey değişecek” sloganıyla girdiği seçimde, Adanalıların helal oylarıyla göreve seçildiğini ve 5 yıllık hizmet dönemi için verdiği sözleri tek tek gerçekleştirme kararlılığında olduğunu aktaran Başkan Sözlü, “2017’de en az 350 milyon liralık yatırımı hayata geçireceğiz. Adanalı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağımız projelerimizi kendi öz kaynaklarımızla yürütüyoruz. 5 yıllık hizmet dönemimiz için verdiğimiz sözlerin hepsini gerçekleştiriyoruz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. 2017 yılı sonuna kadar da büyük projelerimizin yüzde 80’ini tamamlamış olacağız” dedi.

“HEM KIRSALDA, HEM MERKEZDE NİTELİKLİ HİZMETLER YAPIYORUZ”

Adana’nın kırsalında içme suyu, sulama suyu ve yol hizmetlerine ağırlık vermesinin bazı kesimlerde eleştiri konusu yapıldığını aktaran Başkan Sözlü, “Bazen bizi kırsaldaki insanımıza yol ve su hizmeti verdiğimiz için suçluyorlar. Bunu bir propaganda metodu olarak kullanıyorlar. ‘Başkan hep kırsala çalışıyor, merkeze az hizmet yapıyor’ diyorlar. Biz kırsaldaki hemşehrilerimizin uzun yıllardır ihmal edilmiş temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kırsaldaki yaptıklarımız, hava, su, ekmek kadar önemli hizmetlerdir. Kimse kusura bakmasın bu hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Ama şunun çok iyi bilinmesini isterim ki, belediye kaynaklarının büyük bölümünü merkezdeki hizmetlerimizde harcıyoruz. Şehir merkezinde de nitelikli hizmetler yapıyoruz” diye konuştu. Konuşmasını devam ettirirken eline bir kep ‘Biyumurta’ alan Başkan Sözlü, kırsal kalkınma projeleri arasında yer alan Salma (Doğal) Tavuk Projesi’nde köylülerin ürettiği yumurtaların tüketiminin yaygınlaştırılması konusunda muhtarlardan destek istedi.

TOPLU TAŞIMA FİLOSU 120 YENİ OTOBÜSLE GÜÇLENDİRİLİYOR

Başkan Sözlü’nün üzerinde durduğu bir başka konu ise toplu taşıma oldu. Adana genelinde 287 güzergahta günlük 220 araç ve 570 personelle toplu taşıma hizmetinin kesintisiz sürdüğünü aktaran Başkan Sözlü, 120 adet yeni otobüs alımının yapılacağını müjdeledi. Sözlü, üretici firmanın imalatını tamamlayacağı ilk 15 otobüsü Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 5 Ocak’ta hemşehrilerinin hizmetine sunmayı planladıklarını duyurdu.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan Sözlü’ye muhtarlar çiçekler vererek, teşekkürlerini sundu. Başkan Sözlü, gecenin sonunda muhtarlarla hatıra fotoğrafları çekilerek, uğurladı.



Adana Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön