18 / 04 / 2024

Adana'ya yarı olimpik yüzme havuzu!

Adana'ya yarı olimpik yüzme havuzu!

Adana Büyükşehir Belediyesi, yarı olimpik havuzu hizmete hazır hale getirdi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Halkımızın sağlığı için fedakarlıktan kaçınmıyoruz.” dedi




Belediye Evleri Mahallesi Zahit Akdağ Bulvarı üzerinde,  Adana  Büyükşehir Belediyesi’nce hizmete hazır hale getirilen havuzun açılışı törenle gerçekleştirildi. Havuz açılışının ardından, Adana Büyükşehir Belediyesi’nce, Belediye Evleri Mahallesi’nde halka iftar yemeği verildi.


Açılışa katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, var olan kıymetlerin de, gerçekleştirmek istenilen yeni projeler kadar önemli ve değerli olduğunu kaydetti. Başkan Sözlü, “Önemli bir tesisin, halkımızın yararına kullanılmasıyla ilgili bir eksik oluşmuş. Belediye olarak bizim de bir eksiğimiz olmuşsa bunu da kabul etmek lazım. Bu tesisin hizmete hazır hale getirilmesinde emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu tesisin yüzme sporuna gönül veren ve yüzme öğrenmek isteyen çocuklarımıza, gençlerimize, sporcularımıza hizmet etmesi için var gücümüzle çalışacağız. İnşallah hem insanlarımızın sağlığına hizmet eder, hem de yüzme branşında yeni sporcuların yetişmesine olanak sağlar bu tesis. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.


YARI OLİMPİK HAVUZ                                                                                                                                                                                        

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Opr. Dr. Fatih Karayandı, havuzun özellikleriyle ilgili bilgi verdi. Karayandı, “Havuz 2011 yılında, Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından hazineye ait olan bu araziye  yapılmaya başlanmış ve 2013’te tamamlanmıştır. Isıtma ve soğutma sistemleri bulunan havuzun eni 12.5 metre, boyu 25 metredir ve yarı olimpiktir. En sığ noktası 1.10, en derin yeri 1.80 metredir. 450 ton su haznesine sahip olan havuz, denge deposu ile birlikte 500 ton su almaktadır. Havuzumuzu kullanılır duruma getirdik. Bu aşamada bize çok desteği olan ASKİ’ye, Park Bahçeler Daire Başkanlığı’na ve Yol Şube Müdürlüğü’ne ayrıca teşekkür ederiz. Havuzun çevre düzenlemesi ve temizliği tamamen Büyükşehir Belediyesi çalışanlarınca gerçekleştirilmiştir. Havuzumuz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’nün talimatıyla hizmete açılıyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın, yaklaşık iki ay önce bizim daire bünyesine geçmesiyle birlikte, personelimizin desteğiyle bu havuz hizmete hazır hale getirilmiştir. 8 bin 800 lira masraf yaptık. Bu da bir havuzun bir yıllık bakım ücreti kadardır. Adana’nın, yüzme dalında olimpiyatlara hazırlık yapılacak il olarak tanımlanması, havuzun açılmasının önemini daha da artırmıştır” diye konuştu.




Adana Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön