20 / 04 / 2024

Adana’yı dünyanın en önemli kentlerinden birisi yapacağız!

Adana’yı dünyanın en önemli kentlerinden birisi yapacağız!

TBMM sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, Ak Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Adana’yı dünyanın en önemli kentlerinden birisi yapacaklarını söyledi.



Ünüvar, seçim çalışmaları için gittiği Ceyhan’da, kent girişinde Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ve kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından çiçeklerle karşılandı. Uzun bir araç konvoyuyla kente giriş yapan Ünüvar, Körkuyu, Hamitbeybucağı, Altıgöz ve Hamdilli köyleri ile doğduğu köy olan Kösreli’de vatandaşlarla buluştu. Yoğun ilgiyle karşılaşan Ünüvar, köy meydanlarında toplanan vatandaşların tek tek elini sıktı, hatrını sordu. Bu arada, Altıgöz köyü çıkışında konvoyun yolunu kesen Meryem Aybar isimli kadın, Ünüvar’a çiçek verdi.


Köy meydanlarında kalabalık topluluklara hitap eden Ünüvar, 8 yıldır siyasetin içinde olduğunu, bu süre zarfında hem  Adana  hem Türkiye için çok güzel işler yapmaya çalıştığını ifade etti.

Siyaseti halkın refahı, mutluluğu, daha iyi sağlık hizmeti, daha iyi tarım hizmeti, daha iyi ulaşım hizmeti, daha iyi eğitim hizmeti, daha iyi sanayi hizmeti, daha iyi  TOKİ  hizmeti alması için yaptıklarının altını çizen Ünüvar, "8 yıl boyunca Ceyhan’da ve Adana’da söylediğim her şeyi gerçekleştirme fırsatım oldu. Ben fotoğrafı gösteriyorum, yeri buluyoruz, projeyi hazırlıyoruz, ihaleyi yapıyoruz, bakıyorsunuz bir müddet sonra o iş bitivermiş. Adliye sarayı böyle oldu. Ceyhan Lisesi Kapalı spor Salonu böyle oldu. Yaptığımız 30’un üzerindeki okul böyle oldu. Yumurtalık-Ceyhan duble yolu böyle oldu, Adana-Ceyhan arasındaki D-400 karayolunun sıcak asfalt karışımı işi -ki 20 milyon TL’lik bir iştir- böyle oldu. Fen Lisesi böyle oldu. Müftülük binası böyle oldu. Bizler hükümetimize güvendik, onların adına sözler verdik. Hükümetimiz de bizleri mahçup etmedi" dedi.

Güçlü hükümet ve istikrarın önemine vurgu yapan Ünüvar, "Türkiye koalisyonlarla yönetilemez. Koalisyon demek kaos demektir. Ama güçlü ve istikrarlı hükümet demek Türkiye’yi daha zengin, vatandaşı daha onurlu vatandaş haline getirmek demektir" diye konuştu.

Ceyhan’a 250 yataklı bir bölge hastanesi kazandırdıklarını ifade eden Ünüvar, yüzde 50’si tamamlanan hastanenin yakın bir zamanda hizmete gireceğini kaydetti.


"Çok şey yaptık, ama daha çok şey yapacağız" diyen Ünüvar, şöyle devam etti:

"Çok büyük hedeflerimiz var. Adana’yı dünyanın en önemli bölgelerinden biri yapacağız. Ceyhan Enerji Endüstri Bölgesi inşaatı yakında başlayacak. Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi’ni inşallah kuracağız. iki tane fakültemiz, bir tane meslek yüksek okulumuz var. İnşallah Ceyhan’a üniversite kurulması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ceyhan’a tarımla ilgili çok önemli yatırımlarımız olacak. Ceyhan’ı tarımda dünyanın en önemli bölgelerinden biri haline getireceğiz. Ceyhan Serbest Bölgesi’yle ilgili inşallah önemli atılımlarımız olacak. Bunları yapmak için birincisi güçlü bir hükümet gerekiyor. ikincisi gerçekçi politikalar gerekiyor. Hamdolsun hükümetimiz 350 sayfalık seçim beyannamesi yayınladı, hepsinin altı dolu. Muhalefetinki gibi uçuk kaçık değil. Üçüncüsü iyi bir kadro. Hamdolsun çok iyi bir milletvekili kadromuz var. Her biri kendi alanında başarılı, cok genç, birbirinden donanımli bir ekip var. Sizler 7 Haziran’da destek verirseniz, bizim de elimiz daha güçlü olacak. İnşallah hep beraber Türkiye’yi, Adana’yı, Ceyhan’ı yeni hedeflere doğru taşıyacağız. Birbirimize destek olacağız. Destek oldukça daha güçlü olacağız. Daha güçlü oldukça Türkiye, masaya yumruğunu vurduğunda dünyanın her yerinden ses getiren bir ülke olacak."


Ünüvar, tüm Ceyhanlılar’ı, 10 Mayıs Pazar günü saat 16.00’da İstasyon Meydanı’nda yapılacak mitinge davet etti.

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk de, AK Parti kadrolarının, 2023 yılında Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağını belirterek, "Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Birileri konuşur, hamasi nutuklar atar ve Ak kadrolar hizmet üretir, icraat yapar" dedi.

Ceyhan gezisi sırasında Ünüvar’a, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk’ün yanı sıra AK Parti Ceyhan İlçe Başkanı Süleyman Ulu ve Yumurtalık İlçe Başkanı Sami Karnas da eşlik etti.


Adana Çukurova Press


Geri Dön