26 / 04 / 2024

Adanus Park, Güney'in mimari tarzını İstanbul'a taşıdı

Adanus Park, Güney'in mimari tarzını İstanbul'a taşıdı

Adana ve Mersin'de onlarca proje gerçekleştiren Çukurova Gayrimenkul İstanbul pazarına girdi. Adanus Park'la Güney'in mimari tarzını ve geniş ev konseptini İstanbul'a taşıdı



Proje Gezi-Yorum bu hafta İstanbul'un yeni çekim merkezi Kartal'daydı. 1993'te bu yana  Adana  ve Mersin'de birçok lüks konut projesine imza atan Çukurova Gayrimenkul& İnşaat'ın İstanbul'daki ilk projesi Adanus Park'ı şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son ile birlikte gezdim. Tamer Bey'le 3 Blok'ta 180 konut ve bir ofis bloğundan oluşan Adanus Park'ta buluştuk. Adana ve Mersin'de projer gerçekleştiren Çukurova Gayrimenkul, Akdeniz'in mimari alışkanlıklarını ve yaşam tarzını Adanus Park'la İstanbul'a taşımış. Proje Tatsuya Yamamoto ve Gakhan Aktuğ (Tago Mimarlık) imzasını taşıyor. Tamer Bey, Güney'de ailelerin ağırlıkla büyük metrekareli evleri tercih ettiklerine işaret ederek, özellikle ailelere yönelik ferah ve lüks bir site yaratmayı hedefledikleri anlatıyor. Bu nedenlede şirket, stüdyo ve küçük dairelere projede yer vermemiş. Daireleri küçülterek, daha fazla sayıda konut yapmak yerine daire sayılarını azaltmayı tercih etmiş.

KOMŞU TIKIRTISINA SON
Kaba İnşaatın dışından bakılınca daireler arasında yaklaşık 1'er metrelik boşluklar dikkatimi çekti. Bu boşluklukların ne olduğu Tamer Bey'e sordum. Boşluklar aynı kattaki dairelerin birbirleriyle ortak duvarlarının oluşmaması için bırakılmış. Tamer Bey 110 santimetrelik bu galeri boşlukları sayesinde yan daireden gelebilecek gürültünün engellendiğini belirtiyor. Alt ve üst daireler arasında kullanılan özel Ytong asmolen sayesinde de üst seviyede ses yalıtımı sağlanmış. Projede dikkat çeke özelliklerden biri de tünel kalıp sistemi yerine konvansiyonel sistemle yapının inşa ediliyor olması. Projede bloklar 20'şer kattan oluşuyor. Tamer Bey'le inşaatı büyük ölçüde tamamlanmış blokta yer alan örnek daireleri gezdim. Adanus Park'ta kat holleri genişlik bakımından adeta otellerin kat hollerini andırıyor. Projede 7'nci kata kadar her katta 1+1 ve 2+1'lerden oluşan 5'er daire, 7'nci kattan sonra ise 2+1 ve 3+1 daireler yer alıyor. Her bir dairenin Kuzey, Güney ve Doğu olmak üzere 3 cepheye baktığı Adanus Park'ta 5'inci kattan itibaren hemen hemen tüm daireler deniz ve Adalar manzarasına hâkim.

ULAŞIM NOKTALARINA YAKIN
Adanus Park projesi, 2012'de açılacak olan Kartal metro durağına 100 metre uzaklıkta yer alıyor. Ayrıca Adanus Park projesi her türlü ulaşım aracına maksimum 20 dakika uzaklıkta konumlanıyor. E-5 karayolu ve TEM otoyolu bağlantı noktasında olan Adanus Park bölgenin stratejik açıdan önemli bir konumunda yer alıyor.

Son trend ürünler
Mutfaklarda 7 parça Franke marka ankastre ürün daire ile birlikte teslim ediliyor. Klima ve kombilerde Vaillant markalı ürünlerin tercih edildiği projede, ısıtma sisteminde ise Rehau markalı boru sistemlerinin kullanıldığı yerden ısıtma sistemi uygulanmış. Pencere sistemlerinde ise Alman Schüco kullanılmış. Lamine parkelerde yerden ısıtma sistemine uygun, anti bakteriyel ve anti statik özelliğe sahip Alman Krono ürünler dikkat çekiyor.

Yüksek güvenlik
Banyo ve mutfaklarda kullanılan vitrifiye ve seramiklerde Vitra ve Artema'nın son koleksiyonları, mutfak ve banyo dolaplarında da LineaDecor tercih edilmiş. Yatak odalarında giyinme odaları da düşünülmüş. Yangın, gaz alarmı, görüntülü kapı sisteminin her dairede standart olarak yer aldığı Adanus Park yüksek güvenlik özelliğiyle de öne çıkıyor.

Beğendim
 E-5 ve TEM bağlantı yollarının yanı başında bulunan proje deniz ulaşımına ve tren istasyonuna da yakın. Kısa sürede metro da devreye girecek.
 Proje yanında büyük bir hipermarket ve yapı market yer alıyor.
 Dairelerin geniş planını beğendim. 1+1 daireler bile brüt 70 metrekare.
 Kullanılan malzemelerde markaların son koleksiyonları tercih edilmiş.

Beğenmedim
 Denize bakan cephesindeki boş arsaya başka bir firma ticari bir bina yapacak. Yapılacak bu bina Adanus Park'ın ilk 5 katının manzarasını kapatacak.
 Kartal bölgesi adeta şantiye alanına döndüğü için çevrede devam eden inşaatlar Adanus Park sakinlerine geçici bir rahatsızlık verebilir.
 TEM ve E-5 trafiği kilitlendiğinde ulaşım sorunu yaşanabiliyor.
 Adanus Park'ta her dairede Fransız balkonlar bulunuyor. Projede, daha geniş balkonlar tasarlanabilirdi.
Bülent Yoldaş/Sabah


Geri Dön