18 / 04 / 2024

Adapazarı Evrenköy'de kentsel dönüşüm!

Adapazarı Evrenköy'de kentsel dönüşüm!

Adapazarı'nın deprem riski az, ancak yeni yapılacak otoyol nedeniyle rantı artacak bölgelerinden Evrenköy'de kentsel dönüşüm huzursuzluğu yaşanıyor. Projeyle ilgili bilgilendirilen köy halkı, mağdur olmak istemiyor



Yazlık ve Yenikent arasında sıkışıp kalan ve uzunca bir süre tapu tedirginliği yaşayan Evrenköy halkı şimdi kentsel dönüşüm huzursuzluğu yaşıyor. 

Köylülerin oturduğu yerlerin ve diktiği arazilerin tapularını toplayan bir firma, bölgede uygulayacağı toplu konut projesine ucuz kredi alabilmek için kentsel dönüşüm kararı aldırdı. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından kentsel dönüşüm için ön izin alan firma gerekli imar planlarını ve kentsel dönüşüm projesini hazırlamak üzere bir firmayla anlaştı. Araştırma-Pkınlama isimli şirketin temsilcileri dün Evrenköy sakinleri ile bir araya gelerek yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda Evrenköy sakinlerine, proje hakkında çok detaylı olmasa da bilgi verdi. Evrenköylüler projenin kendilerini mağdur etmeden uygulanmasını istiyor.



Adapazarı Yeni Pazar




Geri Dön