24 / 04 / 2024

Adapazarı Uzunçarşı için kentsel tasarım projesi hazırlandı!

Adapazarı Uzunçarşı için kentsel tasarım projesi hazırlandı!

Adapazarı’nın simgesi haline gelen ve bugüne kadar 5 büyük deprem atlatan 150 yıllık Uzunçarşı'nın kurtarılması amacıyla kentsel tasarım projesi hazırlandı. Kaçak bölümler yıkılarak, çarşı 150 yıl önceki haline getirilecek.



Tarihi çarşı için hazırlanan 'Uzun Çarşı Cephe Sağlıklaştırması ve Kentsel Tasarım Projesi' Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Zeki Toçoğlu ve Adapazarı Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Dişli tarafından tanıtıldı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 80 işyerinin bulunduğu tarihi çarşıdaki esnafın görüş birliğine varması halinde projenin hayata geçirileceğini belirterek, "Amacımız tarihi çarşıyı canlandırmak, içinde bulunduğu durumdan kurtararak tarihi dokusuyla yaşatmaktır" dedi.


Tanıtımı gerçekleştirilen proje için Anıtlar Kurulu’ndan onay alındığının altını çizen Başkan Toçoğlu, “Uzun Çarşı için hazırladığımız projemiz ile ilgili esnafımızın görüşlerini almak için bir araya geldik. Bizim aradığımız tam bir birlik ortamıdır. Biz, esnafımıza rağmen bu projeyi gerçekleştirme çabası içerisinde değiliz. Biz istiyoruz ki bu proje esnafımızın projesi olsun ve biz de gerekli çalışmaları yapalım” şeklinde konuştu.


Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli de, bu projeyle 150 yıllık tarihi çarşının hayat bulacağını söyledi. Proje uygulamaya konulursa, çarşıda aslına uygun olarak cephe yenilemesi yapılacak. Kaçak bölümler yıkılarak, çarşı 150 yıl önceki haline getirilecek.


TOKİ Haber


Geri Dön