25 / 04 / 2024

Adapazarı'nda 26 yerleşim yeri için 5 tip yapı projesi hazırlandı!

Adapazarı'nda 26 yerleşim yeri için 5 tip yapı projesi hazırlandı!

Adapazarı Belediyesi Meclisi’nin Bayırbucak Türkmenlerine yardım kararı aldığı toplantıda, Büyükşehir yasasıyla köy statüsünden mahalle statüsüne geçen 26 yerleşim yeri ‘5 tip yapı projesi’ hazırlanarak, yapı ruhsatı, harç ve katılım payından muaf tutuldu



‘BAKKALI KORUYUN’

Adapazarı Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkan Vekili Erol Aydın başkanlığında yapıldı. 11 gündem maddesinin ele alındığı meclis toplantısında gündem dışı konuşan MHP Meclis Üyesi Selim Özen, perakende ticaretin serbest piyasa ortamında bakkal esnafını korumak, gelişmesini sağlamak adına, hipermarket zincirlerine sınırlama getirilmesi gerektiğini söyledi. Özen ayrıca, Serpan ve Erenler belediyelerinin yeni ve akıllı bina şeklinde tasarlanmış olmasına rağmen, engelli erişimine uygun olmadığını da sözlerine ekledi.


ERENLER - SERDİVAN

Özen’in konuşmasına cevap veren Meclis Başkanı Aydın, “Serpan ve Erenler Belediye Başkanlarına konuyu ileteceğim. Hipermarket zincirleriyle ilgili de bir inceleme başlatacağız” dedi. Sonrasında gündem dışı söz alan MHP Meclis Üyesi Hasan Yuvacı, Adapazarı Cumhuriyet Mahallesi’ndeki çöp toplama sorununun devam ettiğini ifade ederek, “Atatürk Lisesi ve Nuri Bayar İlköğretim Okulu’nda da servis araçları bahçe içine alınmalı. Özellikle iş çıkış-geliş saatlerinde trafik kilitleniyor” ifadelerini kullandı.


‘OKUL SERVİSLERİ’

Başkan Vekili Erol Aydın, kendisinin de evinin Cumhuriyet Mahallesi’nde olduğunu ifade ederek, “Geceden atıyorlar çöpleri, halbuki her gün 10.00-10.30 saatleri arasında atılması lazım, bu saatlere vatandaş uymak mecburiyetinde, uymuyorsa eğer yaptırımlar başlayacak. Okul servisleriyle ilgiliyse o trafiği ben de görüyorum, ne hikmetse okul idareleri okulun arka sokağından öğrenci almıyor, bir arka sokaktan öğrenci almıyor. Ne hikmetse öyle oluyor, konuyu okul idarecileriyle görüşeceğim” diye konuştu.


‘POLİS MUHABBETTE’

MHP Meclis Üyesi Erhan Acar ise, geçtiğimiz aylarda 2 kez beyin ameliyatı geçiren Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’nin sağlık durumuyla ilgili bilgi istedikten sonra, “Şehirde trafik artık sorun olmaktan çıktı, adeta teröre dönüştü. Büyükşehir, Emniyet Müdürü, Müdür Yardımcısı, Trafik Daire Başkanına sesleniyorum; trafikte damperli kamyonlar, kum kamyonları cirit atıyor. Bir ambulans, bir itfaiye aracının o sokaklardan nasıl geçeceğini merak ediyorum. Trafik polisleri kendi arasında muhabbet ediyor, sürücüler ötede kavga ediyor” iddiasında bulundu.


‘BAŞKAN GAYET İYİ’

Acar’ın eleştirilerine cevap veren Meclis Başkanı Erol Aydın, yük ve kum kamyonlarını kastederek, “Şehrimiz herhalde çok canlı bir şehir, ondan cirit atıyorlar. Park sorununu çözmek için katlı otopark inşaatı başladı ama kamyonların belirli saatlerde trafikte olması lazım. Başkan Bey (Süleyman Dişli) gayet iyi, bugün gelecekti ama herhalde nokta ziyaretleri yapıyor, sağlığı gayet iyi. En kısa zamanda aramızda olacak” dedi. AK Parti Meclis Üyesi Selçuk Başyazıcı’ysa, kamyonların belge alarak trafiğe çıktığına dikkati çekti.


‘TÜRKMENLERE YARDIM’

Başyazıcı, Suriye’nin kuzeyinde Türkmenler’e yapılan saldırılara da değinerek, “Ülkemizin hududunda, 3’ncü dünya savaşı gibi bir savaş yaşanıyor. Orada da Türkmen kardeşlerimiz insanüstü bir civanmertlikle toprağını savunuyor. Biz dua etmekle kalmayalım, uygun görürseniz, bu ayki huzur haklarımızı Bayırbucak Türkmenlerine hediye edelim. TIR’larımızı dolduralım, oradaki soydaşlarımıza ulaşmasını sağlayalım ve örnek olalım” dedi. Selçuk Başyazıcı’nın teklifi, AK Parti ve MHP’nin oybirliğiyle kabul edildi.


5 TİP PROJE HAZIR

Gündem dışı 11 maddelik gündem maddelerinin görüşmelerine geçildi. Çoğunluğu İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’yle ilgili gündem maddeleri arasında en dikkat çekenlerden biri Büyükşehir sınırları içerisinde yer alan ve mahalleye dönüşen Aşırlar, Büyükhataplı, Demirbey, Elmalı, Işıklar, Karadavutlu, Karadere, Kayrancık, Kışla, Kömürlük, Küçükhataplı, Nasuhlar, Örentepe, Poyrazlar, Salmanlı, Abalı, Bileciler, Budaklar, Hacılar, İlyaslar, Kavaklıorman, Köprübaşı, Solaklar, Turnadere, Yeşilyurt, Çağlayan için hazırlanan 5 adet ev tip projesi hazırlanması oldu.



BÜYÜKŞEHİR’E DEVİR

Önümüzdeki yerel seçimlere kadar, hazırlanan 5 tip projeye uygun bina yapmaları durumunda, söz konusu yerleşim alanlarında yaşayan vatandaşlar yapı ruhsatı, harç ve katılım payı ödemeyecek. 8’nci maddeye göreyse mülkiyeti Adapazarı Belediyesi’ne ait Ozanlar Mahallesi’ndeki 5 bin 385 metrekare arsayla, bir diğer 5 bin 385 metrekarelik diğer arsa, bedelsiz olarak Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Meclis, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.


Yeni Sakarya


Geri Dön