19 / 04 / 2024

Adapazarı'nda ruhsatsız olan inşaatlar yıkılacak!

Adapazarı'nda ruhsatsız olan inşaatlar yıkılacak!

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, kaçak bina yıkımı sırasında yaşanan arbedeye ilişkin, "Şu ana kadar yapılan tüm ikaz ve uyarılara rağmen kaçak ve ruhsatsız olarak yapımına devam edilen inşaatlar yıkılacak." dedi.



Belediyeye bağlı ekipler, Evrenköy Mahallesi'ndeki kaçak bina yıkımının ardından Tekeler Mahallesi Tunca Sokak'taki bir kaçak yapıyı daha iş makineleriyle yıktı.


Belediye Başkanı Dişli, gazetecilere yaptığı açıklamada, her kim olursa olsun vatandaşın kendilerine ait olmayan arazilerde inşaat yapamayacağını vurguladı. 


Bazı kesimlerce yıkıma engel olunmaya çalışıldığını belirten Dişli, yıkım personeline ve emniyet güçlerine hakaret ederek, görevlerini yapmalarına engel olmaya çalışmanın kanun karşısında bir suç olduğunu ifade etti. Dişli, "Vatandaşlarımızın bu konuda mağduriyet yaşamamaları için duyarlı davranmaları ve görevini yapmaya çalışan memurlara karşı zorluk çıkarmamaları gerekmektedir. Aksi takdirde, kanun karşısında alacakları ceza bellidir. Şu ana kadar yapılan tüm ikaz ve uyarılara rağmen kaçak ve ruhsatsız olarak yapımına devam edilen inşaatlar yıkılacak." diye konuştu.


Kaçak ve ruhsatsız yapılara izin vermek gibi bir yetkilerinin olmadığını dile getiren Dişli, "İmar Kanunu ve ilgili mevzuat açık ve net. Hiç kimse belediyeden kanun dışı işlem yapılmasını beklemesin. Devletin kanunları açık ve nettir. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı davranmalarını istiyoruz." dedi. 


Yıkım için iş makineleri ve çevik kuvvet ekipleriyle 18 Ağustos'ta Evrenköy Mahallesi'ne gelen Adapazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir grubun tepkisiyle karşılaşmış, iş makinelerinin 3 katlı kaçak binayı yıkmasına izin vermek istemeyen kişilerle zabıta ve polis ekipleri arasında arbede çıkmıştı.


Zabıta ve polis ekiplerine taş atan gruptakiler, bazı araçların camlarını kırmıştı. Çevik kuvvet ekipleri, grubu biber gazı ve TOMA araçlarından sıkılan tazyikli su ile uzaklaştırmaya çalışmıştı.


AA



Haber Sakarya Yenigün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, şu ana kadar yapılan tüm ikaz ve uyarılara rağmen kaçak ve ruhsatsız olarak yapımına devam edilen inşaatların yıkılacağını söyledi.


Adapazarı Belediyesi Tekeler Mahallesi Tunca Sokak’ta bulunan bir kaçak yapıyı daha yıktı. Kaçak ve ruhsatsız yapılara izin vermek gibi bir yetkilerinin olmadığını kaydeden Başkan Dişli, uyarılara rağmen kanunlara aykırı olarak inşa edilen tüm yapıların yıkılacağını söyledi. İmar kanunu ve ilgili mevzuatın açık ve net olduğunu belirten Başkan Dişli, “Hiç kimse belediyeden kanun dışı işlem yapılmasını beklemesin. Devletin kanunları açık ve nettir. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı davranmalarını istiyoruz. Kanunsuz inşaat yapılmayacak” dedi.


Taviz yok

Bazı kesimler tarafından yıkıma engel olunmaya çalışıldığını kaydeden Başkan Dişli, her kim olursa olsun vatandaşın kendilerine ait olmayan arazilerde inşaat yapamayacağını ifade ederek, “Belediye görevlilerimizin tüm ikazlarına rağmen inşaat yapımına devam edenler bilmelidir ki, bu kaçak yapılar kesinlikle yıkılacaktır” dedi.


Engellemek suç

Başkan Dişli, kaçak yapıların yıkımı sürecinde iş makinelerinin engellenmeye çalışılmasının,  personele ve emniyet güçlerine hakaret edilerek görevlerini yapmalarına engel olmaya çalışmanın kanun karşısında bir suç olduğunu ifade ederek, “Vatandaşlarımızın bu konuda mağduriyet yaşamamaları için duyarlı davranmaları ve görevini yapmaya çalışan memurlara karşı zorluk çıkarmamaları gerekmektedir. Aksi takdirde, kanun karşısında alacakları ceza bellidir” diye konuştu.



Sakarya Yenigün


Geri Dön