26 / 04 / 2024

Adel Kalemcilik Kartal'daki arazisini satacak!

Adel Kalemcilik Kartal'daki arazisini satacak!

Kartal’daki fabrika arazisini ihale yöntemiyle satacağını açıklayan Adel Kalemcilik, oyuncak işine de girdi. Şirket; kendi yarattığı Adeland dışında Mattel, Auldey, Lotus, WOW ve NICI markalarını tüketiciyle buluşturacak.



Kırtasiye sektörünün önde gelen markalarından Adel Kalemcilik, bu yılın ikinci yarısından itibaren Çayırova’daki yeni fabrikasına taşınacak.  Kartal’daki 16 bin 681 metrekarelik mevcut fabrika arazisini ihale yöntemiyle satacağını açıklayan Adel Kalemcilik, oyuncak işine de girdi. Kendi yarattığı Adeland markası dışında Mattel, Auldey, Lotus, WOW ve NICI gibi dünyanın önde gelen markalarını tüketiciyle buluşturacak olan Adel Kalemcilik’in Genel Müdürü Evrim Hizaler, “Oyuncakta da kırtasiye gibi başarılı olmak istiyoruz. 5 yıl içinde bu alanda hatırı sayılır bir şirket olmayı hedefliyoruz” dedi.

 

2013 yılı Nielsen, oyuncak sektör araştırmasına göre Türkiye’de oyuncak için ayda ortalama 24 TL harcandığını hatırlatan Hizaler, Türkiye’de oyuncak sektörünün güçlü bir potansiyeli barındırdığını söyledi. 

 

Çift haneli büyüme hedefi

 

Şirketin faaliyetleri hakkında da bilgi veren Hizaler, şöyle devam etti: “3 bin 500 farklı ürünü tüketiciyle buluşturan Adel Kalemcilik; 2015 yılının ilk çeyreğinde net satışlarını yüzde 21.3 artırdı. Adel son 5 yıl içerisinde 2 kat artışla 2014’te 221.3 milyon TL net ciroya ulaştı. Sağladığı başarıları yatırımcılarıyla paylaşan Adel, Türkiye’de son 5 yıllık ortalama temettü verimliliğinde ilk 25 şirket arasında yer alıyor. Bu yıl da çift haneli büyüme hedefimiz var.”

 

500 milyon dolarlık pazar

 

- Evrim Hizaler’in verdiği bilgiye göre, Türkiye’de kırtasiye pazarının büyüklüğü 500 milyon dolar seviyesinde.

 

- Pazarda 15 binden fazla kırtasiye var.

 

- Adel Kalemcilik yılda 270 milyon parça üretim yapıyor. 

 

- En fazla mercanlı olarak nitelendirilen kurşun kalem ve kırmızı kalem satılıyor. 

 

- Oyuncak pazarının büyüklüğü de 500 milyon dolara yaklaşıyor.



Vatan 


Geri Dön