18 / 04 / 2024

Adem Murat Yücel: Alanya'da daha büyük yatırımlar yapacağız!

Adem Murat Yücel: Alanya'da daha büyük yatırımlar yapacağız!

2015 yılında kıt imkanlarla çok büyük hizmetler yaptıklarını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Hizmetlerimizi Alanya’nın en ücra köşesine kadar götürdük. 2016'da güzel projeler ve daha büyük yatırımlarla halkımıza hizmet edeceğiz” dedi.




2015 yılında kıt imkanlarla çok büyük hizmetler yaptıklarını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Olmaz, yapılamaz, imkansız” denilen işleri yaptık. Hizmetlerimizi Alanya’nın en ücra köşesine kadar götürdük. 2016'da güzel projeler ve daha büyük yatırımlarla halkımıza hizmet edeceğiz” dedi.



BİR mesaj yayınlayarak Alanya halkının yeni yılını kutlayan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “2015 yılında merkez ve uzak mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz önemli ve öncelikli projelerimize 2016 yılında da devam edeceğiz” dedi. 2015 yılında yapılan belediye çalışmaları, hizmetleri ve projeleri değerlendiren ve 2016 yılı hedeflerini açıklayan Başkan Yücel, mesajında şunları söyledi:  


'HALKIN 7/24 ULAŞMASINI SAĞLADIK' 


"Görevde daha 2 yılımızı doldurmadan Alanya Belediyesi olarak birçok ilki gerçekleştirdik ve birçok önemli projenin temelini attık. Vatandaşlarımızın bize her an ulaşıp sorun ve sıkıntılarını aktarabilmeleri için 4448207 numaralı Çözüm Masası kurduk. 7/24 hizmet veren Çözüm Masası ile halkımızın sorunlarının çözüm ortağı olduk. 


'MAHALLELERİ HİZMETLE BULUŞTURDUK' 


Altyapı çalışmalarına önem verdik, mahallelerimizi hizmetle buluşturduk. 15 km drenaj, 50 km yol açtık. 20 bin m3 taş duvar, 8 km beton yol, 300 km sathi kaplama, 80 km sıcak asfalt, 700 km yol bakım ve genişletme, 50 bin m2 parke döşeyerek 2015 yılında hedefleri aştık. Ülkemizde sadece 6 ilde bulunan konkasör ile asfalt üretim tesisini kurarak asfalt malzemesi üretmeye başladık. Araç filomuzu güçlendirerek modernize ettik. 


'EĞİTİM HER DAİM ÖNCELİĞİMİZ OLDU' 


Eğitim her daim önceliğimiz oldu. Uzak mahallelerimizdeki kız öğrencilerimiz için 2016 eğitim ve öğretim yılında hizmete girecek Oba Kız Öğrenci Yurdu’nu yaptık. Okulların mevcut durumlarını iyileştirmek için 4 milyon TL harcadık.  Alanya merkezde daha yeşil, daha ferah bir şehir kimliğine sahip olmamız için Dinek Parkı ve Sak Irmağı Parkı’nı yaptık. Şehrimizin girişindeki Alaaddin Keykubat Anıtı ve Parkı’nı yeniden düzenledik. Mahallelerimizle birlikte 40 parkı hizmete soktuk. 2016 yılında da Mamadı ve Tavşandamı mevkilerine yeni sosyal yaşam alanları kazandırmayı hedefliyoruz. 


 '2. ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ YOLDA' 


“Engelsiz Kent Alanya” markasına yakışır şekilde engelli bireylerimizin önündeki engelleri kaldırmak için yatırımlar yaptık. Mevcut Engelsiz Park ve Yaşam Merkezimizi güçlendirerek, Oba Mahallesi’ne 2. bir Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’nin temelini atmak için kolları sıvadık. Yeni bir uygulama başlatarak ihtiyaç sahiplerine Sosyal Kart dağıttık. Gönül Pınarı Mağazamızla merkezden uzak vatandaşlarımızın ayağına giderek giyim, ev eşyası, sağlık ve medikal malzeme yardımlarımızı sürdürdük.  


'KAPSAMLI HAYVAN BARINAĞINI GELİYOR' 


Hayvan dostu belediyeyiz. Demirtaş Mahallesi’nde Türkiye’nin en kapsamlı Hayvan Barınağı’nı tamamlamak üzereyiz. Kıt imkanlarla adeta sineğin kanadından yağ çıkartırcasına tasarruf ederek hizmet vermeye çalışıyoruz. “Olmaz, yapılamaz, imkansız” denilen işleri bir bir gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Güneş enerjisinden elektrik üretmek için Toslak’ta Güneş Tarlası projemizi 2016 yılında faaliyete geçireceğiz. Artık kendi asfalt malzememizi kendimiz ürettiğimiz gibi Oba’da kurduğumuz seralarımızda park ve bahçelerimizde kullandığımız çiçek ve bitkileri kendimiz yetiştiriyoruz.  2016 yılında çok büyük proje ve hizmetleri hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımızın ve çeşitli ülkelerden gelerek şehrimize yerleşen Yeni Alanyalı dostlarımızın yeni yılını kutlar, sağlıklı ve mutlu bir yıl geçirmelerini dilerim.”



Antalya Yeni Alanya



Geri Dön