24 / 04 / 2024

Adil Gökçadır: İnşaat sektörü Türk ekonomisinin lokomotifi!

Adil Gökçadır: İnşaat sektörü Türk ekonomisinin lokomotifi!

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır "Bir ev yaparsınız ve bu 200'ün üzerinde sektörü harekete geçirir. Yeni bir ev demek, perdesi, kapısı, prizi, dolabı... 23 bin kalem ürün ihtiyacı demek. Gelişmekte olan tüm ülkelerde inşaat sektörü vazgeçilmezdir." dedi.



İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), BTÜ işbirligiyle düzenlediği Kariyer Günleri etkinliğine İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır katıldı. İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olduğunu dile getiren Gökçadır, "Bir ev yaparsınız ve bu 200'ün üzerinde sektörü harekete geçirir. Yeni bir ev demek, perdesi, kapısı, prizi, dolabı... 23 bin kalem ürün ihtiyacı demek. Gelişmekte olan tüm ülkelerde inşaat sektörü vazgeçilmezdir. Bu nedenle içinde bulunduğunuz sektörün kıymetini bilin" İfadelerini kullandı. 


DEPREMLER SADECE CAN ALMIYOR 


Türkiye'deki deprem gerçeğine değinen Gökçadır, şöyle devam etti: "Deprem maalesef mesleğimizin bir parçası. Türkiye topraklarının yüzde 93'ü birinci derece deprem bölgesi. Sanayi tesislerimizin yüzde 98'i deprem bölgelerinde yer alıyor. Her yıl Gayri Safi Milli Hasılanın yüzde 3'ü doğal afetler nedeniyle meydana gelen hasarların onarımı için kullanılmakta. Daha sağlam yapılar inşa ederek bu parayı başka yatırımlara aktarmayı düşünmemiz gerekiyor. Ülkemizde 1900 yılından bu yana 571 bin bina yıkılmış, 93 bin 107 insanımızı yitirmişiz. Depremler sadece can almıyor. Bursa'da 26 sanayi bölgemiz var. Bu bölgelerde ordumuza, uluslararası ordulara malzeme üretecek yetişmiş iş gücümüz ve gelişkin tesislerimiz var. Bir deprem sonucu bu iş gücünün yok olması ülke ekonomisine onarması yıllar alacak zarar verecektir. Bu nedenle bu bilinç ve sorumlulukla kaliteli konut, fabrika ve iş merkezlerinin yükselmesi için ön ayak olmalıyız."


Yeni Dönem



Geri Dön