19 / 04 / 2024

Adil Gökçadır: Kentsel dönüşüm yeniden imar için büyük fırsattır!

Adil Gökçadır: Kentsel dönüşüm yeniden imar için büyük fırsattır!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Adil Gökçadır, "Kentsel dönüşüm hayat kurtarmanın yanında, kentin yeniden imarı için de büyük bir fırsattır" şeklinde konuştu....



İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Adil Gökçadır, "Kentsel dönüşüm hayat kurtarmanın yanında, kentin yeniden imarı için de büyük bir fırsattır" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Bursa İI Müdürü Bayram Okumuş'u dernek merkezinde ağırlayan İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, kentsel dönüşümün Bursa için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Kentsel dönüşümün iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Adil Gökçadır, "Bursa'nın önünde bir Rotterdam bir Paris olmaması için bir engel yok. Şehrimizi kentsel açıdan daha iyi noktalara getirebilecek bir fırsatımız var" diye konuştu. 


"BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALINMALI" 


Bursa'da yerel yönetimlerin parçacıl planlar oluşturduklarının altını çizen Adil Gökçadır, "Bursa'da kentsel dönüşüm bir bütün olarak ele alınmalıdır; ancak maalesef belediyeler kendi sınırları içinde ayrı ayrı plan yapıyor. Planların örtüşüp örtüşmediği hesaba katılmıyor" dedi. 


Kentsel dönüşüm konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da müdahil olması gerektiğine dikkat çeken Gökçadır, "Eğer devlet dönüşüm çalışmalarının içinde olursa vatandaş da kentsel dönüşüm konusunu benimser ve geç kaldığımız bu çalışma büyük bir hızla tamamlanır" diye konuştu. Dönüşümün; devlet, vatandaş ve yatırımcıların da mutlu olmasını sağlayacak akılcı projelerle başarıya ulaşabileceğini ifade eden Gökçadır, "Sivil toplum kuruluşları aynı masa etrafında bir araya gelerek, tarihi bir fırsat olan kentsel dönüşüm için en akılcı projeleri üretmelidir. Oluşturulacak güzel bir kent için herkes elini taşın altına koymaktan çekinmemelidir" dedi.

 

"BİR AN ÖNCE DÖNÜŞÜM TAMAMLANMALI" 


Ziyarette konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Bursa II Müdürü Bayram Okumuş da, "Kötü sonuçlarla karşılaşmamak için dönüşüm sürecinin hızla tamamlanması gerekiyor. Bu sebeple de yasa süreci hızlandırmak için hayata geçirildi" dedi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kontrol eden bir görevde bulunduğunu, yerel yönetimlerin dönüşüm sürecinde etkili olduğunu söyleyen Bayram Okumuş, "Yasa aynı zamanda müteahhitleri de muhatap kabul ediyor. 15 bin metrekareden büyük alanlarda müteahhitler de çalışma yapabiliyor. Bu noktada belediyeler devreden çıkıyor ve direkt Bakanlığımız sürecin içinde yer alıyor" şeklinde konuştu. 



Bursa Hayat


Geri Dön