28 / 03 / 2024

Adıyaman 2. İnşaat ve Yapı Fuarı açıldı!

Adıyaman 2. İnşaat ve Yapı Fuarı açıldı!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2008'deki küresel finans krizi sonrası dünya ekonomisindeki sorunların devam ettiğini belirterek, "Buna rağmen gelişmekte olan ülkeler yavaşlarken Türkiye, büyümeye devam ediyor. 27 çeyrektir büyüyen bir Türkiye var, Allah'a hamdolsun." dedi.



Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2008'deki küresel finans krizi sonrası dünya ekonomisindeki sorunların devam ettiğini belirterek, "Buna rağmen gelişmekte olan ülkeler yavaşlarken Türkiye, büyümeye devam ediyor. 27 çeyrektir büyüyen bir Türkiye var, Allah'a hamdolsun." dedi. 


Tüfenkci, kentteki temasları kapsamında Adıyaman Kongre ve Fuar Merkezi'ndeki "2. İnşaat ve Yapı Fuarı"nın açılışına katıldı.


Alanı gezerek, firma yetkilileriyle sohbet eden Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, fuarın kentin ekonomisine önemli avantajlar sağlayacağını söyledi.


AK Parti hükümetleri olarak sorun üreten değil, çözüm odaklı çalıştıklarını vurgulayan Tüfenkci, milletin menfaatlerini gözeterek çalıştıklarını anlattı. Daha çok yatırım yapmayı amaçladıklarını belirten Tüfenkci, üretilen ürünlerin pazarlanmasının önemini vurguladı.


Tüfenkci, bu tür fuarların bu anlamda gerekli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:


"Biz şunu ifade ediyoruz. Türkiye'nin üreten kahramanları buradaki insanlardır. 15 Temmuz gecesi olduğu gibi, ülkemizin geleceğine, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'dan sonra sizlerin desteğiyle, milletimizin güveniyle piyasa göstergeleri Allah'a hamdolsun normale döndü. Milletimiz yaklaşık 12,5  milyar liralık dövizini Türk Lirası'na çevirerek ekonomiye enjekte etti. Dünya ekonomisi esasında daralıyor. 2008'deki küresel finans krizi sonrası dünya ekonomisindeki sorunların devam ettiğini görüyoruz, buna rağmen gelişmekte olan ülkeler yavaşlarken Türkiye, büyümeye devam ediyor. 27 çeyrektir büyüyen bir Türkiye var, Allah'a hamdolsun. 


Biz bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da Türkiye'yi büyütmeye çalışıyoruz. 15 Temmuz'un izlerini hızla sildik ama asla ve asla 15 Temmuz'da yaşananları bu millet unutmayacak ve unutturmayacağız. Peki nasıl unutturmayacağız, bir yandan oralara nasıl gelindi, onları hep aklımızda tutacağız ama üretimimizle ama çalışmamızla, pazarlamamızla, dünyadaki rekabetçi yaklaşımımızla bunlara gereken cevabı da vereceğiz."


Hükümet olarak Türkiye'nin menfaatlerini gözetlediklerini ve ona göre politikalar ürettiklerini anlatan Tüfenkci, Türk girişimcilerin yurt dışında rahatlıkla rekabet edebilmelerini arzuladıklarını vurguladı.


Tüfenkci, Türk girişimcilerin dünyada önemli başarılara imza attığına dikkati çekerek, inşaat sektörünün büyümeye devam edeceğini söyledi. 


Müteahhitlik sektörünü de desteklemeyi sürdüreceklerini aktaran Tüfenkci, şöyle devam etti:


"Gerçekten müteahhitlerimiz çok başarılı işlere imza attı. Dünyanın herhangi bir ülkesine gidin, mutlaka orada bir Türk girişimcisini görürsünüz. İnşaat sektörüne baktığınızda küresel ekonomik krizlerden en çok etkilenen sektörlerin başında yer alan bir sektördür ama buna rağmen Türkiye'de son yıllarda inşaat büyüme ivmesi içerisine girdi. Gelecek 10 yılda da inşaat sektörü küresel anlamda yurt içinde de büyümeye devam edecek sektörlerden birisidir. Bu sektör Türkiye için stratejik bir öneme sahiptir. Hem istihdam sağlaması hem sermaye birikimi oluşturması bakımından aynı zamanda da Türkiye'nin diğer ülkelerle rahatlıkla rekabet edebileceği güçlü sektörlerden birisi olması bakımından inşaat sektörünün önü açıktır." 


- "Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmamalıyız"


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Adıyaman'ın Türkiye'nin önemli kentlerinden birisi olduğunu belirterek, kentteki çalışmaların önemine değindi.


Türkiye'nin büyümesinde inşaat sektörünün gerekliliğine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


"İnşaat, dünya ve Türkiye'de son derece önemli. 200'den fazla sektörü direkt ilgilendiren bir konu. İnşaat sektörü büyüdüğü zaman 200 sektör bununla birlikte büyümüş oluyor. Son 5 yılda Türkiye'nin büyümesinde inşaatın payı yüzde 15 olmuştur. Onun için de inşaat bizim vazgeçilmez sektörümüz. Bu nedenle inşaatı Türkiye'nin lokomotif sektörü hatta stratejik sektörü olarak görmeliyiz. Bugün baktığımız zaman bu coğrafyada iş yaparken 30 yıl önce dünyaya açılan Türk müteşebbisler olarak yapmış olduğumuz müthiş bir başarı hikayesi var. Şu anda bu sektörde dünya ikincisiyiz. Çin'den sonra pek çok iş yapan sektörde yer alan müteahhit sayısıyla dünya ikincisi konumuna geldik. Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmamalıyız. Bunun için de birlikte çalışarak, istişare ederek, ortak akıla tüm meselelerimizin üstesinden gelebiliriz. Şimdi ülkemiz için hep birlikte çalışma zamanı."


TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın da Türkiye'nin tüm sorunlar ve engellemelere rağmen yoluna emin adımlarla devam ettiğini söyledi.


AA



Geri Dön