05 / 05 / 2024

Adıyaman Besni'ye sosyal kampüs geliyor!

Adıyaman Besni'ye sosyal kampüs geliyor!

Yenikent’te yıllardır atıl vaziyette duran Tekel Depoları için Besni Kaymakamlığı harekete geçti. Atıl vaziyette ki depoların yerine içerisinde anfi tiyatro, kapalı olimpik havuz, gençlik merkezi gibi çok sayıda bölümün olacağı Sosyal alan oluşturulacak.



Yenikent’te yıllardır atıl vaziyette duran Tekel Depoları için Besni Kaymakamlığı harekete geçti. Atıl vaziyette ki depoların yerine içerisinde anfi tiyatro, kapalı olimpik havuz, halı saha, tenis kortu, gençlik merkezi gibi çok sayıda bölümün olacağı Sosyal alan oluşturulacak.


Adı “Besni Sosyal Kampüs” Olacak


Yenikent’teki atıl vaziyette bulunan Tekel Depolarının yeri için dev bir proje hazırlanıyor. Besni Kaymakamlığı tarafından hazırlanan proje ile içerisinde anfi tiyatro, kapalı olimpik havuz, halı saha, tenis kortu, gençlik merkezi, panel ve gösteri salonu gibi çok sayıda bölümün bulunacağı sosyal alanlar oluşturulacak. Proje ile Yenikent’e büyük bir sosyal alan yaratılmış olacak.


Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, buranın değerlendirilmesi için proje hazırlıklarına başladıklarını söyledi. Kaymakam Kaya, adı “Besni Sosyal Kampüs” olacak olan yere ait ayrıntıların önümüzdeki günlerde açıklanacağını ifade etti.


Türkiye’nin En Gözde Sosyal Kampüsü


Yer ile ilgili bazı sorunların çözümü için çalıştıklarını kaydeden Kaya, “Eski tekel depolarının olduğu Yenikent’te ki 20 dönümlük araziye; içerisinde anfitiyatro, kapalı olimpik havuz, halı saha, tenis kortu, gençlik merkezi, panel ve gösteri salonu, aile yaşam merkezi, bayanlarımızın sosyalleşmesi ve ev ekonomilerine katkı sağlayacak kurs merkezi, spor salonu vb den oluşan "Besni Sosyal Kampüs "düşünüyoruz. Bu konuda gereken adımları atıyoruz. Mevcut yerin birkaç ve önemli sorunu kaldı. Bu sorunları halledebilirsek Besni’mize Türkiye’nin en gözde sosyal kampüsünü kazandırmayı planlıyoruz. Projemizin ön çalışması yakında Besnili hemşerilerimizin beğenisine sunulacaktır.”


Adıyaman'da Bugün


Geri Dön