23 / 04 / 2024

Adıyaman Ciritmeydan'da kentsel dönüşüm onaylandı!

Adıyaman Ciritmeydan'da kentsel dönüşüm onaylandı!

Besni ilçesinde Ciritmeydan Mahallesi, Gaziantep Caddesi üzerindeki 50 ve 51 nolu parselleri kapsayan Kentsel dönüşüm proje onaylandı. Projeyle Gaziantep caddesini genişletilerek, sosyal donatı alanlarını da planlayıp yeniden düzenlenecek.



Besni ilçesinde Ciritmeydan Mahallesi Gaziantep Caddesi üzerindeki 50 ve 51 nolu parselleri kapsayan Kentsel dönüşüm proje onaylandı. Projeyle Belediye, trafik yoğunluğunun en fazla olduğu Gaziantep caddesini genişletilerek, sosyal donatı alanlarını da planlayıp yeniden düzenlenecek. 


"Ciritmeydan Mahallesi riskli alan ilan edildi" 

Besni Belediyesinin Gaziantep caddesindeki 50 ve 51 nolu adalarını kapsayan yaklaşık 21.100 m2 alanda yapılacak olan Kentsel dönüşüm projesi Bakanlar Kurulunda onaylandı. Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından bir açıklama yapan Besni Belediye Başkanı ibrahim Öztürk, 12.03.2015 tarihindeki başvurularına İstinaden kentsel dönüşüm çatışmalarına Bakanlar Kurulu ndan da onay çıktığını söyledi. Başkan Öztürk Kentsel Dönüşüm Projesinin. Ciritmeydan mahallesi riskli alan ilan edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 25.08.2015 tarih ve 8202 sayılı yazısı üzerine 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2. maddesine göre Bakanlar Kurulunca 12/10/2015 tarihinde kararlaştırıldıktan sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak 13.11.2015 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi. 


"Şehir merkezinde çarpık yapılaşma"

Başkan Öztürk şöyle devam etli; "Göreve başladığımızdan bu yana Besnimiz'de yapılacak çalışmaları göz önüne aldığımızda en fazla mesai harcamamız gereken işler arasında geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yaşanabilir bir Besni bırakmak adına özellikle şehir merkezinde çarpık mülkiyet ve yapılaşma nedeniyle binaların iç içe olması, bir çok yerde çıkmaz sokakların olması ve bilhassa arka kısımda bulunan yapıların harabe veya kerpiç olması gibi sebeplerden dolayı bu bölgelerde oluşabilecek olası bir yangın veya hastalık anında itfaiye ve Ambulans gibi araçların ulaşımında sıkıntılar yaşatacağı gibi can ve mal kaybına sebep olabileceği göz önünde bulundurularak hareket alanı olmayan bu tür bölgelerde çözüm sağlanabilmesi için çıkartılan 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm yasasının uygulanması gerektiğini biliyorduk ve bu konuda 2015 yılının ilk meclis toplantısında kentsel dönüşüm kararı almıştık çalışmaları hızlı bir şekilde başladık. 


"Önceliğimiz Gaziantep Caddesinin genişletilmesi" 

Öncelikle ilçemizin kalbi konumunda olan ve trafik yoğunluğunun en fazla olduğu Gaziantep caddesinin genişletilmesi, şehir merkezinde eksikliği hissedilen sosyal donatı alanlarında planlayarak İlçemizin Ciritmeydan mahallesi 50 ve 51 nolu adalarını kapsayan yaklaşık 21100 metrekare alanda Kentsel Dönüşüm Yapılması ile ilgili ön fizibilite çalışmalarını yaparak dosyamızı Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunduk. Aradan geçen zaman zarfında yaptığımız iş takipleri sonucu yapılan bu çalışmalar bugün ilk meyvesini vermiş olup İlçemiz için bir milad niteliğinde olan bu müjdeyi halkımızla paylaşımının mutluluğunun içerisindeyiz." "Mülkiyet sahipleri ile görüşmeleryapılacak" Bizim açımızdan bu kadar kısa sürede Kentsel Dönüşüm Projesi'nin onaylanması sevindirici ve gurur vericidir.Yapılacak çalışmaların başlangıç noktası olan bu kararın çıkmasından sonra özellikle mükiyet sahipleri ile yapılacak görüşmeler büyük önem arz etmektedir.Bu bölgeninin dışında bu tür kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam edecektir.Bu çalışmalara örnek teşkil edecek bu ilk çalışmamızın biran önce yapılması için iş planındaki diğer işleri de aynı titizlikle, aynı serilikle yapmaya devam edeceğiz, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanan ve resmi gazetede yayınlanan bu kararın İlçemize hayırlı olmasını diliyorum ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 


Adıyaman'da Bugün


Geri Dön