25 / 04 / 2024

Adıyaman Esentepe'de yol genişletme çalışmaları başladı!

Adıyaman Esentepe'de yol genişletme çalışmaları başladı!

Adıyaman Belediyesi ekipleri tarafından Esentepe, TOKİ yolunda yol genişletme çalışmaları başladı. Yenimahalle'de yapılan çalışmalarla Esentepe yolu genişletiliyor.



Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Yenimahalle'de yapılan çalışmalarla Esentepe yolu genişletiliyor. Güzergâhın trafiğine daha rahat bir nefes aldırmak amacıyla yoğun faaliyetlerin sürdürüldüğü bölgede Esentepe,  TOKİ  ve Yenimahalle'nin ulaşımı daha kolay sağlanacak. 

Mahalle sakinleri bölgede hızlı bir yapılaşmaya gidildiğini ve mevcut yolun trafik akışını sağlamada yetersiz kaldığını belirterek, yeni yapılan yoldan dolayı teşekkür ettiler. 


Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "1. Çevre Yolu ile 4. Murat Bulvarı arasındaki mesafenin tamamını genişletiyoruz. 12 metre genişliğinde olan yolumuzu, 35 metreye çıkartacağız. Geniş kaldırımlarıyla birlikte yürüyüş ve bisiklet yolu da yapacağız. 

Güzergâhımızın zeminine kalın bir alt temel ve sıkıştırma malzemesi sereceğiz. Akabinde 10 santim kalınlığında standartlara uygun asfalt malzemesi dökerek örnek bir yol yapacağız. Yaklaşık bin 400 metre uzunluğundaki yolumuzun bir an önce tamamlanıp hizmete girmesi için yoğun bir çaba gösteriyoruz" ifadelerini kullandılar. 


Güne Bakış Haber 


Geri Dön