29 / 03 / 2024

Adıyaman Eski Devlet Hastanesi yıkılacak!

Adıyaman Eski Devlet Hastanesi yıkılacak!

Anadolu Hasta ve Hasta Yakınları Derneği (HAYAD) Genel Başkanı Yusuf Babar, Adıyaman'daki eski devlet hastanesinin yerin sağlıklı yaşam merkezi yapılacağının müjdesini verdi.



Anadolu Hasta ve Hasta Yakınları Derneği (HAYAD) Genel Başkanı Yusuf Babar, eski devlet hastanesinin yerine sağlıklı yaşam merkezi yapılması ile ilgili açıklamada bulundu. 


HAYAD Genel Başkanı Yusuf Babar, eski devlet hastanesinin yerinin Sağlık Bakanlığı tarafından sağlıklı yaşam merkezi yapılacağını söyledi. Yusuf Babar, eski hastanenin yerinin 2. Basamak sağlık hizmetinin verileceği bir hastane olmasını istediklerini ancak, yerleşkenin yeni tip hastane formatına uygun olmadığını kaydetti.


Babar, "Şuan hizmet veren hastane devasa bir yapıyla modernize edilerek hasta ve yakınlarının görüntülemeden laboratuar tetkiklerine ,ameliyathanelerden yoğun bakım servislerine kadar paket hizmeti veriyor. Eski devlet hastanesinin yerleşkesi yeni tip bir hastane formatına uymamaktadır.


Sayın Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'ın ilimize teşrif etmesinde eski devlet hastanesi yerinin sağlıklı yaşam merkezine dönüştürülmesi kararı alınmıştır.


Sağlıklı yaşam merkezleri Sağlık Bakanlığının sağlıkta dönüşüm adına yapmış olduğu en ciddi yatırımlardan birdir. 50 Bin ve üzere merkez ve ilçelerde yapılması planlanan sağlıklı yaşam merkezlerinde her türlü teknik donanım bulunuyor. Görüntüleme hizmetleri, spor salonları, aile hekimleri destek birimi, sağlıklı yaşam birimi, işçi sağlığı ve göçmen birimi, bulaşıcı hastalıklar birimi, psikososyal destek birimi,kadın sağlığı ve KETEM birimi, çocuk sağlığı ve ergen birimlerinden oluşan içerisinde diyetisyen , fizyoterapist, psikolog, diş hekimleri, sosyologların bulunduğu devasa bir komplike yatırımından ilimizin yararlanacak olması, hasta ve yakınları tarafından sevindiricidir.


İlimizde bu devasa sağlıklı yaşam merkezlerinden il merkezinde 3 adet , Besni ve Kahta ilçemizde birer adet planlaması yapılarak en kısa zamanda hayata geçirilmesi düşünülüyor" dedi.



Adıyaman Günebakış Gazetesi 


Geri Dön