19 / 04 / 2024

Adıyaman Gazihan Dede su sporlarının cazibe merkezi oluyor!

Adıyaman Gazihan Dede su sporlarının cazibe merkezi oluyor!

Doğal güzellikleri sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri ile birçok zenginliği bünyesinde barındıran Adıyaman, Gazihan Dede mevkiinde yapımı bitmek üzere olan su sporları tesisi ile adrenalin tutkunlarının cazibe merkezi oluyor...




Doğal güzellikleri sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri ile birçok zenginliği bünyesinde barındıran Adıyaman, Gazihan Dede mevkiinde yapımı bitmek üzere olan su sporları tesisi ile adrenalin tutkunlarının cazibe merkezi oluyor. 


İpekyolu Kalkınma Ajansının desteği ile yapımı devam eden su sporları Merkezi'nde incelemelerde bulunan Vali Mahmut Demirtaş “Adıyaman Merkez Gazihan Dede mevkiinde tahsis edilen yaklaşık 176 bin metrekarelik alan içerisinde Atatürk Barajı göl suları kıyısında 635 bin 286 TL’ye mal olacak su sporları Merkezi'nin Mart sonu veya Nisan ayı başına kadar tamamlanarak hizmete sunulacağını kaydetti. 


Adıyaman’ı su sporlarının cazibe merkezi haline getirmek ve Adıyamanlıları su kültürü ve su sporlarıyla tanıştırmayı hedefleyen proje kapsamında yapımı devam eden tesiste, kayıkhane, sporcu ve antrenörler için soyunma, antrenman ve dinlenme tesislerinin yanı sıra göl suları içerisinde kürek ve kano yarışları için özel olarak hazırlanacak 2 bin 200 metrelik portatif yüzer su parkurları ve iskele yer alacağını vurgulayan Vali Demirtaş, “Adıyaman, bugüne kadar sahip olduğu doğal güzelliklerini, tarihi ve kültürel değerlerini yeteri kadar değerlendirememiştir. Tüm bunları göz önünde bulundurarak önemli projeler üretmeye çalışıyoruz. Yanı başımızda bulunan Atatürk Barajından daha iyi bir şekilde istifade etmek ve ilimizi su sporları alanında bir cazibe merkezi haline getirmek amacıyla Gazihan Dede Mevkinde su sporları merkezi oluşturuyoruz. Bu alandaki çalışmalarımız çok seri bir şekilde devam ediyor. Bu tesisin tamamlanması ile birlikte bölge halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin buraya gelip güzel vakit geçirebilecekleri alternatif bir mekan yaratılmış olacaktır. Burada kürek, kano, yelken, yüzme ve çeşitli su sporları yapılabilecektir. Bununla birlikte ilimiz ulusal ve uluslararası bir çok spor müsabakalarına da ev sahipliği yapma imkanına kavuşmuş olacaktır. Buda gerek ekonomik gerekse de sosyal anlamda doğrudan vatandaşlarımıza yansıyacaktır." dedi.


Su Sporları Merkezinin yapıldığı alanda ağaçlandırma çalışmaları da yapacaklarını belirten Vali Demirtaş, “Yapacağımız ağaçlandırma çalışmaları ile birlikte burayı bir cazibe merkezi haline getirerek, bu alana ayrı bir güzellik katacak” ifadesini kullandı. 


Vali Demirtaş’a Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Müdür Yardımcısı Fevzi Bener ve Gençlik Merkezi Müdürü Fikret Keleş eşlik etti.


Geri Dön