19 / 04 / 2024

Adıyaman Kahta Çayı imar planı reddedildi!

Adıyaman Kahta Çayı imar planı reddedildi!

Adıyaman’ın Kahta Çayı üzerine kurulması düşünülen HES’in uygulama imar planı ve nazım imar planı İl Genel Meclis Üyeleri tarafından yine reddedildi.




Adıyaman'ın Kahta Çayı üzerine kurulması düşünülen HES'in uygulama imar planı ve nazım imar planı İl Genel Meclis Üyeleri tarafından yine reddedildi.


Adıyaman İl Genel Meclisi Kasım ayının birinci oturumunda Kahta Çayı üzerine kurulması düşünülen HES ile ilgili dosya görüşüldü. HES amaçlı uygulama imar planı ve nazım imar planı meclis üyeleri tarafından onaylanmadı.


İlk olarak 2016 yılı Şubat ayında görüşülen ve dosyadaki eksiklikler nedeniyle İl Özel İdaresine iade edildi. Ağustos ayında yine meclise gönderilen dosya yine eksikleri olduğu gerekçesiyle İl Özel İdaresine iade edildi. İl Özel İdare meclis üyeleri tarafından dosyada eksik olduğunu belirttiği konuları tamamlayarak tekrar il genel meclisine sundu. Meclis üyeleri bu kez dosyanın ilgili komisyonlarda incelenmesi için karar aldı. Ancak alınan bu karar Vali Abdullah Erin tarafından onaylanmadı. Adıyaman Valiliği ilgili dosyanın komisyonlarda yeterince incelendiğini belirterek, dosyanın oylamaya sunulmasını istedi.


Bunun üzerine İl Genel Meclis Başkanı İrfan Yılmaz, Valiliğin ilgili yazısını okuyarak meclis üyeleri arasında 'Valiliğin İade Yazısını' oylamaya sundu. Valililiğin iade yazısı, 16 kabul, 14 red, 1 çekimser oy ile kabul edildi.


Daha sonra dosyanın karara bağlanması için oylama yapıldı. HES'in uygulama imar planı ve nazım imar planı 14 kabul, 16 red oyu ile kabul edilmedi.


Oylama esnasında İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Kaya, HES'in yapılacağı yerde Kahta ilçesinin 5 köyünün arazisi olduğunu belirterek, Kahta Belediyesinin içme suyu kuyusunun o bölgede olduğunu ve su sorununa neden olacağını savundu.


Mehmet Kaya, "Kahta Belediyesi tarafından HES yapımıyla ilgili Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Ayrıca Yolaltı, Teğmenli ve Erikdere köylüleri de mağdur olacak. Kahta halkı mağdur edilecek. Biz hizmet karşıtı değiliz ama bu mağduriyetlerinde göz ardı edilmemesi gerekir" dedi.


Milliyet 




Geri Dön