28 / 03 / 2024

Adıyaman Kahta Hükümet Konağı Temmuz'da hizmete açılacak!

Adıyaman Kahta Hükümet Konağı Temmuz'da hizmete açılacak!

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde dağınık halde hizmet veren tüm kamu kurumlarını tek çatı altında toplayarak hizmet sunacak olan Kahta Hükümet Konağı Temmuz ayında hizmete girecek.



Adıyaman'ın Kahta ilçesinde dağınık halde hizmet veren tüm kamu kurumlarını tek çatı altında toplayarak hizmet sunacak olan Kahta Hükümet Konağı Temmuz ayında hizmete girecek. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Kahta ilçesine giderek yapımı devam eden Kahta Hükümet Konağını gezerek binanın genel durumu ile ilgili Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.Modern bir mimariyle inşa edilen Kahta Hükümet Konağının toplam 6 bin metre kare alan üzerine inşa edildiğini kaydeden Demirtaş, "Kaba inşaatı bitirilerek ince işçiliği devam eden binanın Haziran ayında teslimatı yapılarak Temmuz ayında da hizmete sunulması öngörülmektedir. Binamız tamamlandığında dağınık halde bulunan kamu hizmetleri tek çatı altından toplanacak ve Kahtalı hemşirelerimize birinci sınıf kalitede bir hizmet sunulmuş olacaktır. Böylece vatandaşlarımız iş ve işlemlerini aynı binada kısa süre içerisinde tamamlama imkanına kavuşmuş olacaktır" ifadelerini kullandı. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan yeni Hükümet Konağının Kahtalı vatandaşlara hayırlı olmasını temenni eden Demirtaş, çalışmaların hızlandırılarak binanın eksiksiz ve planlanan sürede bitirilmesi için hiçbir aksaklığa mahal verilmemesi talimatını verdi.



Habertürk 



Bu haber Adıyaman Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Kahta ilçesinde dağınık halde hizmet veren tüm kamu kurumlarını tek çatı altında toplayarak vatandaşlara daha modern bir ortamda kamu hizmeti sunacak ve Temmuz ayında hizmete sunulması öngörülen Kahta Hükümet Konağı inşaatı seri bir şekilde devam ediyor.


Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, beraberinde TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekili Salih Fırat ile birlikte Kâhta ilçesine giderek yapımı devam eden Kâhta Hükümet Konağını gezerek binanın genel durumu ile ilgili Kâhta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve yüklenici firma yetkilisinden bilgi aldı.

Vali Demirtaş ve Milletvekilleri, vatandaşların resmi hizmetlerinin daha kolay ve hızlı yürütülebilmesi, kamu hizmetlerinin verimli hale getirilebilmesi amacıyla Kâhta ilçesinde 6 bin metrekare alan üzerine inşa edilen ve yapımı seri bir şekilde devam eden yeni Hükümet Konağı yapım çalışmalarını inceleyerek, firma yetkililerinden inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vali Demirtaş ve Milletvekilleri, Kahta Hükümet Konağı inşaatındaki incelemelerin ardından, ilçe merkezinde yapımı devam eden 16 derslikli ilkokulda incelemelerde bulundu.


Adıyaman Haber


Geri Dön