19 / 04 / 2024

Adıyaman Kalesi çevresinde kentsel dönüşüm şart!

Adıyaman Kalesi çevresinde kentsel dönüşüm şart!

Adıyaman Kalesi çevresinde bulunan toprak evler bakımsızlıktan ötürü tek tek yıkılırken, mahalle halkı kentsel dönüşün biran önce başlatılmasını talep ediyor. Mahalle sakinleri, kale çevresinde bulunan birçok evin depreme dayanaksız olduğunun altını çizdi



Adıyaman kalesi çevresinde bulunan toprak evler bakımsızlıktan ötürü tek tek yıkılırken, mahalle halkı kentsel dönüşün biran önce başlatılmasını talep ediyor.


Kale çevresinde bulunan birçok evin depreme dayanaksız olduğunun altını çizen mahalle sakinleri, kentsel dönüşüm projesiyle bakımsız binaların yıkacak olmasının olumlu bir gelişme olduğunu söylüyor.


Şimdiye kadar kentsel dönüşün kendi mahallerinde başlatılması gerektiğini savunan mahalle sakinleri, belediyenin son çalışmasını yakından takip ettiklerini ve kentsel dönüşümün başlanılacağı tarihi beklediklerini ileri sürerek, “Havanın yağışlı olmasıyla birlikte toprak evler tek yıkılıyor. Daha sonra oluşan görüntü çirkin görüntüleri berberinde getiriyor. Mahallemizin birçok yerinde bu görüntülere rastlamak mümkün. Bizler mahalle sakinleri olarak kentsel dönüşüm projesini desteklediğimiz gibi bu projenin il geneline yayılması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü ilimizin birçok yerinde birçok ev depreme karşı dayanıksızdır. İlimizin deprem hattı üzerinde yer almasından ötürü kentsel dönüşüm konusunda çıta yükseltilmeli. Olası bir depremde can kaybının yaşanmaması için bütün önemlerin önceden alınması gerekir. Bu sebeple kentsel dönüşüm biran önce başlatılmalı ve farklı mahalleler bu projeye dahil edilmelidir” diye konuştular.



Adıyaman'da Bugün


Geri Dön