26 / 04 / 2024

Adıyaman Naze-Bedir Metiner Anaokulu'nun temeli atıldı!

Adıyaman Naze-Bedir Metiner Anaokulu'nun temeli atıldı!

AK Parti İstanbul Milletvekili ve hemşehrimiz Mehmet Metiner’in Adıyaman Kahta ilçesinde annesi ve babası Naze-Bedir Metiner adına yapacağı 3 derslikli anaokulunun temeli düzenlenen törenle atıldı.



Adıyaman Kahta ilçe merkezinde bulunan Yavuz Selim İlkokulu bahçesinde yapılacak olan 3 derslikli anaokulunun temel atma törenine Adıyaman Valisi Abdullah Erin, AK Parti İstanbul Milletvekili ve hemşehrimiz Mehmet Metiner ve babası Bedir Metiner, İl Jandarma Komutanı Yarbay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Kahta Kaymakamı A. Gazi Kaya, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, İstanbul’dan bazı işadamları ile çok sayıda davetli katıldı.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Milletvekili Mehmet Metiner, tüm davetlilere teşekkür ederek, “Bizimkisi eğitime mütevazi bir katkı şu anda 3 derslikli bir anaokulunun temelini atacağız. İnşallah günün birinde 8 derslikli bir okul yapma imkânı da doğar. Rabbim izin verirse doğup büyüdüğümüz memlekete mütevazi katkılarımızı sürdüreceğiz. Hep birlikte Türkiye’yiz. 15 Temmuz’da bir kez daha bu milletin bir ferdi olmaktan onur duydum. 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Temelini atacağımız Anaokulunu 2016-2017 eğitim yılında hizmete sunacağız”dedi.


Eğitime yaptığı katkıdan dolayı Milletvekili Mehmet Metiner’e teşekkür eden Vali Abdullah Erin ise, “bazı şeyler fiziki olarak küçük olabilir ama arkasından sürükleyeceği ve yaratacağı dinamizmle çok sembolik ve anlam taşıyan yatırımlardır. Bu örnek davranışından dolayı sayın Milletvekilimize teşekkür ediyorum. Sayın Milletvekilimize Adıyaman Milletvekilliği döneminde eğitime yaptığı katkı ve çabalarından dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Son yıllarda Adıyaman’da eğitim alanında önemli yatırımlar hayata geçirildi. Cumhuriyet tarihinden 2002 yılına kadar Adıyaman’da 3.200 derslik mevcut iken, bu rakam 2015 yılı sonunda 5.300 dersliğe çıkmıştır. Son 14 yıl içerisinde Adıyaman’a 2.500 derslik kazandırılmıştır. Bugün itibariyle Adıyaman il genelinde 806 tane okulumuz bulunmaktadır. 602 Bin nüfusumuzun 150 bini değişik kademelerde eğitim ve öğretim gören çocuklarımızdır. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 28’dir. Buda Türkiye ortalamasına yakın bir rakamdır. Buna rağmen halen derslik ihtiyacımız bulunmaktadır. Yaklaşık 470 ilave dersliğe daha ihtiyacımız bulunmaktadır. Milletvekillerimiz sağ olsunlar eğitime yönelik bizlere her türlü destek vermektedirler. Sağlıklı nesiller yetiştirmek ve eğitim alanında fiziki aksaklıkları gidermek adına işadamlarımızdan ve hayırsever vatandaşlarımızın eğitime katkı ve çabalarını bekliyoruz. Temelini atacağımız okulun Kahta ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”dedi.


Yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde Naze-Bedir Metiner Anaokulunun temeli atıldı.



Adıyaman Haber 


Geri Dön