29 / 03 / 2024

Adıyaman Otogarı ne zaman hizmete açılacak?

Adıyaman Otogarı ne zaman hizmete açılacak?

Adıyaman Otogarının beş ayda bitirilmesi gerekirken, aradan geçen 3 yılı aşkın zamanda bitmediğini, hizmete açılmadığını defalarca sorduğumuz haberlere, Adıyaman Belediyesinden verilen “en kısa zamanda”nın üzerinden de 19 ay geçti.



Bu süreçte otogarın satılacağı söylendi, sonra bu karardan vazgeçildi. Otogarın hizmet noktaları ihaleye verileceği söylendikten sonra bile aradan tam bir yıl geçti. Ne otogar açıldı, ne eski otogardan vazgeçildi. Adıyamanlı, 50 yıl önceki otogara mahkûm kaldı.


Adıyaman Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şehirlerarası Otogarın kısa süre içerisinde hizmete girebilmesi için kolları sıvayan yetkililer, yeni otogar içerisinde bulunan hizmet noktalarını ihaleyle kiraya verileceği söylendi ama üzerinden bir yıl geçmesine rağmen ses de yok, seda da yok.


YENİ OTOGARIN HİZMET NOKTALARI KİRAYA VERİLİYOR


” DÜNYA’DA EŞİ BENZERİ YOK”

Adıyaman otogarı, aynı zamanda dünyanın en ilginç otogarları arasına girmeye de hazırlanıyor. Bitmesine rağmen 3 yıldır açılmayan otogarın, yol hikayesi de hayli ilginçti.


Adıyaman, dünyada bir ilki başaran nadir illerden birisi; yatırım yaparken, o yatırıma nasıl ulaşılacağı hesaplanmıyor ve yolu yatırım bittikten sonra düşünülüyor. Otogar’da bunlardan birisi. Artık Otogar’ın yolu var ve otogara bu yolla ulaşıla bilinecek!


Adıyaman Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şehirlerarası Otogarın bağlantı yollarındaki çalışmalar tamamlandı.


Adıyaman Belediyesi tarafından Kahta yolu üzerinde yapımı tamamlanan yeni otogarın bağlantı yollarındaki çalışmalar tamamlandı.


Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen yoğun çalışmanın ardından tamamlanan yollar ile birlikte otogarın kısa süre içerisinde hizmet vermeye başlaması bekleniyor.


“BEŞ AY DEDİLER 3 YIL OLDU”

Beş ayda bitmesi planlanan ve söz verilen Adıyaman Otogar, aradan üç yıl geçmesine rağmen tamamlanamadı.


Adıyaman Otogar Projesi, aslında üç yıllık bir proje değil. İhtiyacın başlaması ve söz verilmesi çok daha eskilere dayanıyor. Buna rağmen de üç yıl önce başlanan ve 5 ayda bitmesi planlanan Adıyaman Otogar inşaatı, halen hizmete açılmadı. Adeta yılan hikayesine dönen projenin yol eksikliği tamamlandı ama halen açılmadı. İşin garibi, niye açılmadığını da kimse bilmiyor.


Adıyaman Haber


Geri Dön