19 / 04 / 2024

Adıyaman Sahabe Camii ve Külliyesi inşaatı devam ediyor!

Adıyaman Sahabe Camii ve Külliyesi inşaatı devam ediyor!

Vali Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen’le birlikte Adıyaman’da manevi bir atmosferin oluşmasına öncülük edecek Sahabe Caminde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, camii şerifin son durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.



Türkiye Diyanet Vakfının destek ve katkılarıyla Sahabe Projesi içerisinde yer alan 5 Bin metrekare kapalı alana sahip Sahabe Camii ve Külliyesi inşaatı adım adım ilerliyor. Binlerce kişinin aynı anda ibadetini huzurlu bir ortamda yapabileceği Sahabe Camii ve Külliyesinin bir yıl içerisinde bitirilerek ibadete açılması öngörülüyor.

Sahabe Projesi içerisinde yer alan Sahabe Camii ve Külliyesinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Vali Mahmut Demirtaş, “Sahabe Camisinden çalışmalar seri bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki yıl içerisinde camiyi bitirerek hizmete sunmayı öngörüyoruz. 5 Bin metrekare kapalı alana sahip ilimizin en büyük camilerinden biri olarak inşa edilen Sahabe Cami tamamlandığında binlerce kişi baraj manzaralı bir mekânda ibadetlerini huzurlu bir ortamda yapmış olacaktır. Bu büyük proje tamamlandığında sadece bir cami değil, caminin etrafında muazzam bir rekreasyon olacak. Bu da Adıyaman’a farklı bir renk, farklı bir zenginlik katacaktır. Bu dev projenin hizmete sunulmasıyla birlikte dini gecelerde yapılan ibadet ve etkinlikler burada yapılarak, ilimiz bir cazibe merkezine dönüşecek ve buraya gelen insanlarımız da ibadetlerini daha rahat ve huzurlu bir ortamda yapabilecektir”dedi.

Sahabe Camii inşaatındaki incelemelerinin ardından Vali Mahmut Demirtaş ve beraberindeki heyet, Camii inşaatında çalışan işçilerle sohbet ederek çay içti.



Adıyaman Haber


Geri Dön