24 / 04 / 2024

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş yapımı devam eden okulları inceledi!

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş yapımı devam eden okulları inceledi!

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, yapımı devam eden okul inşaatlarında incelemelerde bulunmak üzere Besni ilçesini ziyaret etti. Demirtaş bağcılık uygulama alanını gezerek, yetiştirilen üzümün kalitesi ve çeşidi hakkında yetkililerden bilgi aldı.




Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, yapımı devam eden okul inşaatlarında incelemelerde bulunmak üzere Besni ilçesini ziyaret etti.


Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz ve kurum amirleri tarafından Hükümet Konağı önünde karşılanan Vali Mahmut Demirtaş, ilk olarak Kaymakamlık koordinesinde yürütülmekte olan meyveciliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması projesi kapsamında dikimi yapılan örnek bir bağcılık uygulama alanını gezerek, yetiştirilen üzümün kalitesi ve çeşidi hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bağcılık uygulama alnındaki incelemelerin ardından beraberindeki heyetle birlikte okul inşaatlarını gezen Vali Demirtaş, ilçe merkezinde yapımı devam eden Osman İsot Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 24 derslikli imam hatip lisesi, 200 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu, kız meslek lisesi bahçesinde inşaatı devam eden yemekhane ve çamaşırhane ile  TOKİ  tarafından yapılan ve yapımı devam eden 300 kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdu inşaatını yerinde inceledi.

Ardından ilçe merkezinde faaliyet gösteren Bethesna Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifini ziyaret eden Vali Demirtaş, burada çalışan kadınlarla sohbet ederek, “Kırsaldaki Kadınları Güçlendirme Projesi” ve yürütülen çalışmalarla ilgili kadın girişimcilerden bilgiler aldı. Besni ilçe merkezindeki incelemelerin ardından Kızılin köyüne geçen Vali Mahmut Demirtaş, Kızılin köyünde inşaatı devam eden ve 2014-2015 eğitim öğretim yılına kazandırılacak olan 8 derslikli lisenin inşaatını gezerek, binanın son durumu ile ilgili yetkililerden bilgi alıp, okulun bir an önce standartlara uygun bir şekilde bitirilerek teslim edilmesi talimatını verdi.

Besni ilçesindeki temasların ardından bir açıklama yapan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Besni’nin öteden beri eğitime çok büyük önem verdiğini ve eğitimde engel tanımayan bir ilçe olduğunu belirterek, “Son iki yıl içerisinde ilimizin dört bir tarafında olduğu gibi Besni ilçemizde de çok önemli eğitim yatırımları gerçekleştirdik. Bu yatımların büyük bir kısmı bitti diğerleri ise önümüzdeki dönemde hizmete sunulacaktır. Besni’nin eğitim alanında dünden daha iyi bir konuma gelmesi ve eğitim kalitesinin arttırılması amacıyla çalışmalarımız artarak devam etmektedir. Çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biri de eğitimdir. Bir ülkenin kalkınması, gelişmesi ve ilerlemesi ancak eğitimle mümkün olabilir. Bizler de bu bilinçle Adıyaman’ın il ve ilçelerinin okul ve derslik sıkıntılarının çözülmesi noktasında mesai mefhumu gözetmeksizin Valilik olarak yoğun gayret serf ediyoruz” dedi.



Adıyaman Işık Gazetesi




Geri Dön