20 / 04 / 2024

Adıyaman'a yeni spor merkezi yapılacak!

Adıyaman'a yeni spor merkezi yapılacak!

Yakın tarihte ilimizde yapılacak olan spor eğitim merkezinin bu yıl içerisinde yapım ihalesinin gerçekleşeceğini söyleyen Vali Mahmut Demirtaş, “Bu proje Adıyaman’ı uçuracak olan projelerden bir tanesidir” dedi.



Vali Mahmut Demirtaş, bu yatırımın manzarasının güzel bir alanda olduğunu ve bu manzarayı gören eğitimcilerin tercih edecekleri ilk yerin Adıyaman olacağını ifade etti. 


Seyir tepesinin alt kısmında Orman İşletme İl Müdürlüğü’ne ait olan 65 dönümlük arazinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edildiğini ve bu alanda hizmet içi eğitim merkezinin yapılacağını müjdeleyen Vali Mahmut Demirtaş, “O alanda kaçak yapılaşma vardı. O kaçak yapıyı da yıktırdık. Bakanlıkla yapmış olduğumuz görüşmede 65 dönümü sadece İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis ettik. Bu proje bu yıl yatırım programında da var. Hizmet içi eğitim merkezinin bu alanda yapılması yönünde bir projemiz var. Zaman zaman Adıyaman’da vatandaşlarımız ve öğretmenlerimiz hizmet içi eğitim merkezinin şehir merkezinde yapılmasını istiyorlardı. Eğer bu yatırım için 50 yıl sonrasını düşünüyorsanız, bu yatırımın mutlaka şehrin dışında olması lazım. Milli Eğitim Bakanlığı hizmetlerini zaman zaman hizmet içi merkezlerinde yapmakta.Hatta 500 kişiye varacak şekilde hizmet içi eğitimlerini bu yerlerde yapmakta. Bu yatırımın manzarası güzel bir yerde olursa öğretmenlerin tercih edeceği ilk yer Adıyaman olacaktır. Şuanda bu yatırımın projesini çizdiriyorum. Ankara’da hükümet konağının projesini çizen mimar aynı zamanda hizmet içi eğitim merkezinin projesini de çiziyor.Spor eğitim merkezini seyir tepesinin alt kısmında bulunan alanda yapacağız. 65 dönümlük bir alanda yapacağımız bu yatırımla Türkiye’nin her yerinden akın akın insanlar Adıyaman’a gelecekler. Bu projemizin içerisinde 250 kişilik yatakhane, düğün salonu, birden fazla konferans salonu, bir kapalı spor salonu, açık ve kapalı yüzme havuzu, tenis kortu olacak. İnsanlar buraya geldiklerinde 15 gün burada kaldıkları zaman hiçbir şekilde sıkıntı yaşamayacaklar. Diyecekler ki, “Biz bir daha Adıyaman’a gideceğiz” Hiç kimse Türkiye’nin başka bir ilini tercih etmeyecek. Ve güzel yer burası olacak. Şuanda bu yatırımın projesinin bitmesini bekliyoruz. Projenin bitmesiyle birlikte bu yatırımımızın temelini atacağız. Bu yıl içerisinde bu yatırımımızın ihalesini yapacağız. Bu proje oldukça devasal bir proje olduğu gibi Adıyaman’ı uçuracak bir projedir” diye konuştu.



Adıyaman'da Bugün


Geri Dön