27 / 04 / 2024

Adıyaman'da icradan 3.5 milyon TL'ye fabrika!

Adıyaman'da icradan 3.5 milyon TL'ye fabrika!

Adıyaman Merkez'de bulunan fabrika binası ve arsası Adıyaman 1. İcra Dairesi tarafından 23 Temmuz günü saat 14:00 ile 14:10 arası açık artırma usulüyle satılıyor.



Adıyaman Merkez'de bulunan fabrika binası ve arsası Adıyaman 1. İcra Dairesi tarafından 3 milyon 578 bin 260 TL'ye satışa çıkarılıyor.


T.C. ADIYAMAN 1. İCRA DAİRESİ 2013/180 - TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: TAŞINMAZIN

Özellikleri: Adıyaman iI, Merkez İlçe, Bağdere Mahallesi, Eğriçay üstü mevkiinde 586 Parsel de

tam hisseli, 25.300,00 m2 yüzölçümlü betonarme fabrika bina ve tarlası vasfındaki taşınmazdır. Taşınmaz üzerinde 90,Û0 bodrum+ 2 katlı betonarme karkas yaklaşık 17 yıllık idari bina ile 1.200,00 m2 alana sahip prefabrik yaklaşık 17 yıllık dolum tesisi bulunmaktadır.



Taşınmaz şehir merkezine yakın olup; elektrik, içmesuyu ve kanalizasyon gibi altyapı ve üst yapı hizmetlerinden faydalanmaktadır. Bilirkişilerce taşınmazın arsa, idari bina, dolum tesisi ve makinelerinin fiyatları takdir edilmiş olup, ayrıntılı özellikleri dosyadaki bilirkişi raporunda mevcuttur. Adresi : Adıyaman İli, Bağdere Mahallesi, Eğriçay Üstü mevkii 586 parseldedir.


İmar Durumu: Atatürk Bulvarına yaklaşık 700 rat. Mesafededir. Taşınmaz üniversite alanı

içerisindedir.



Kıymeti: 3.578.260,00 TL

KDV Oranı:%18 

Kaydındaki Şerhler: Yoktur.

1. Satış Günü: 23.07.2015 günü 14:00-14:10 arası

2. Satış Günü: 17.08.2015 günü 14:00-14:10 arası

Satış Yeri : Adıyaman Adalet'Sarayı, "1. İcra Müdürlüğü Odasında





Satış şartları:

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamım ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya İştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu haret ile teslim masraftan alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde Ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan vc diğer zararlardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, İhale farkı ve temerrüt faizi aynca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir ömeği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve roünderecatını kabul ermiş sayılacaklan,:;başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/180 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başy^urmalarlij lan'olunur. 11/05/2015


Geri Dön