26 / 04 / 2024

Adıyaman'da inşaat sektörü hareketlendi!

Adıyaman'da inşaat sektörü hareketlendi!

Adıyaman da yaz sezonunun gelmesiyle birlikle inşaat sektöründe hareketlilik yaşanıyor. Kentin batı tarafı başta olmak üzere birçok bölgelerin imara açılmasından sonra burada çok katlı binalar yapılıyor.



Adıyaman'ın iklimsel olarak yılın nerede ise tüm aylarında inşaat yapabilmek imkanı olması ve konut sektöründe sıkıntı olmaması nedeniyle bu sektörde hareketlilik daha da arttı. Konut kredilerinin yaygınlaşmaya başlaması üzerine çok sayıda vatandaş ev almaya yönelmesi üzerine, konut yapımı Adıyaman'da hızla artmaya devam ediyor. 



Kentin batı tarafı başta olmak üzere birçok bölgelerin imara açılmasından sonra burada çok katlı binalar yapılıyor. Vatandaşların büyük bölümü kent merkezinde kentsel dönüşüm ile birlikte bina yaptırırken, diğer taraftan şehrin kuzey bölgesinde binalar yükselmeye devam ediyor. Yaklaşık 20 bine yakın Suriyelinin kentte ikamet etmesi nedeniyle konut sıkıntısı çekildiği, bu nedenle konut almak isteyen vatandaşların yatırım amaçlı ev salın alarak kiraya verdiği bildirildi. 



Adıyaman'da Bugün


Geri Dön