28 / 03 / 2024

Adıyaman'da kentsel dönüşüm başladı!

Adıyaman'da kentsel dönüşüm başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda yer alan şehri depreme dayanıklı hale getirmek için kolları sıvadı. Geçen ay dönüşüm startı verilen Adıyaman için yeni bir dönem başladı.



Mara Mahallesi'nin tamamı, Musalla Mahallesi'nin ise bir kısmının riskli ilan edildiğini söyleyen Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, "Bu alanda 50-55 yaşında yapılar bulunuyor. 615 bina, bin 61 bağımsız bölümde yaklaşık 3 bin kişi yaşıyor. Dönüşüm ihtiyacı duyan diğer mahalleler için de planlama ve altyapı çalışması yapacağız. Dönüşütereceğimiz alanları şehre entegre edeceğiz" şeklinde konuştu.



Çalışmalar kapsamında Gölbaşı yoluna alternatif güzergâh planladıklarını dile getiren Başkan Kutlu, "Bölgede trafiği ve ulaşımı rahatlatmayı düşünüyoruz. Alışveriş merkezi, katlı otopark, teras evleri, kütle binalar ve yeşil alanlar oluşturacağız" diye konuştu. Şehrin bütün olarak ele alınması gerektiğini anlatan Kutlu, şöyle devam etti: "Alt ölçek imar planlarını yaparken şehrin genel anlamda nasıl dönüşeceğini düşünüyoruz. Dönüşümle yoğunluk ve ranta dayalı bir şehirleşme değil de, sürdürülebilir ve standartları yüksek bir anlayışla kentleşmeyi ele alacağız. Şehrin ana ulaşım ihtiyacını doğru şekilde çözümleyip mahalleler arası gelişmişliği en aza indirmeyi hedefliyoruz."



Adıyaman'da büyük projelere imza atan Özakfa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Beyaz, 41 hektarlık alanda yapılacak olan kentsel dönüşümün Adıyaman'ın kötü talihini yenmesi için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Beyaz, "Belediye başkanımız Hüsrev Kutlu'nun yoğun gayretleri sonucunda başlayan dönüşüm sürecinden sonra inşaat sektöründe de ciddi bir hareket başladı. Biz de Adıyaman'ın ilk toplu konut alanı olarak bilinen Altınşehir'de çalışmalara başladık. Halen bu bölgede acil dönüşmesi gereken binden fazla konut bulunuyor. Çalışmalarımızı peyderpey diğer alanlara da yaymayı planlıyoruz" diye konuştu.


Yeni Akit


Geri Dön