20 / 04 / 2024

Adıyaman'da kentsel dönüşüm hız kazandı!

Adıyaman'da kentsel dönüşüm hız kazandı!

Adıyaman merkezde Mara ve Musalla mahallelerinin, Gölbaşı ilçesinde Mimar Sinan Mahallesinin ‘riskli alan’ ilan edilerek kentsel dönüşümün Bakanlar Kurulu tarafından imzalanarak Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı.



Adıyaman Çevre ve Şehircilik Müdürü Fikret Onhan, riskli yapı ve riskli alan konusunda Adıyaman’ın önemli kazanımlar elde ettiğini vurguladı.


Adıyaman merkezde Mara ve Musalla mahallelerinin, Gölbaşı ilçesinde Mimar Sinan Mahallesinin ‘riskli alan’ ilan edilerek kentsel dönüşümün Bakanlar Kurulu tarafından imzalanarak Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı. Adıyaman merkez ve Gölbaşı ilçesinin yanında Tut ve Besni ilçe belediyeleri de kentsel dönüşüm için müracaatta bulundu.Çevre ve Şehircilik Adıyaman İl Müdürü Fikret Onhan, Adıyaman merkezde 41 hektarlık alanda, Gölbaşı ilçesinde ise 15 hektarlık alanda kentsel dönüşüm yapılacağını ifade etti.


Onhan, ‘riskli yapı’ ve ‘riskli alan’ ile ilgili şu açıklamayı yaptı:“Adıyaman’da ‘riskli yapı’ uygulaması kapsamında incelenmesi teklif edilen yapı sayısı 277 olup, tespiti yapılan sayı 261’dir. Bu yapılardan 180’i yıkıldı. 212 hak sahibine kira yardımı olarak 80 bin 308 TL ödendi.Bunun yanında ‘riskli alan’ alan uygulaması kapsamında ise Adıyaman Belediyesi’nin ve Gölbaşı Belediyesi’nin talepleri Bakanlar Kurulu tarafından kabul görerek, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak Resmi gazete’de yayınlandı. Adıyaman merkezde ilk etapta Mara ve Musalla mahallelerinde 1.500 konut ve 200 işyeri yer almaktadır. Kalitesiz, niteliksiz ve sağlıksız alanların yeniden yapılandırılması ve proje alanının mevcut yaşam standartlarını ve kalitesini arttırmak amaçlanmaktadır.”


Yeni Malatya


Geri Dön