16 / 04 / 2024

Adıyaman'da Yapı Malzemeleri Fuarı'na katılan firmalara plaket verildi!

Adıyaman'da Yapı Malzemeleri Fuarı'na katılan firmalara plaket verildi!

Adıyaman Valiliği ile KOSGEB İl Müdürlüğünün destekleriyle ilk defa düzenlenen İnşaat Yapı Malzemeleri, Mobilya ve Dekorasyon Fuarı sona ererken fuara katılan 65 firmaya plaket verilerek onure edildi.



Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın y  oğun çabaları sonrası kente kazandırdığı Fuar ve Kongre Merkezinde ilk resmi fuar 19-22 Kasım tarihleri arasında düzenlenirken fuarın son günü kapanış programı düzenlendi. Fuara katılan firma sahipleriyle toplu fuar fotoğrafı çektirilirken 65 firmaya ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu ve MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Şerif Yıldırım teşekkür plaketi takdim etti.


Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, ilk defa 5174 sayılı kanun gereğince TOBB denetiminde fuar yapıldığına dikkat çekerek şunları söyledi; “Fuarımız çok muhteşem bir şekilde geçti. Adıyaman’da bir ilki yaşadık. Çok heyecanlı 4 gün geçirdik. Ulusal çapta hatta onun üstünde bir standardı olan tertip düzen anlamında organizasyon güzeldi. Adıyaman’da ilk defa 5174 sayılı TOBB izniyle yapılan bir fuardı. Fuarlara çok önem verdiğimi sürekli dile getiriyorum. Bir kez daha bugün Adıyaman’da inşaat, mobilya ve yapı malzemelerinde bu kadar kaliteli işlerin yapıldığına ilk defa şahit olduğumuzu ifade etmek isteriz. Fuarları çok önemsiyoruz. Kendi ilimizde ürettiğimiz ürünleri dünya pazarına açmak için hem de dünya pazarında uluslar arası fuarlara katılmak, üyelerimizin fuarlara katılımını sağlamak netice itibariyle 81 ilimizle rekabet gücümüzü arttırmanın yolu buradan geçiyor. Biz bunu yapmakla yükümlüyüz. Gaziantep ve Adana’yı ayırırsak bu bölgede böyle bir fuar alanının olmadığını görüyoruz. Adıyaman için bu çok önemliydi. Bundan sonra geleneksel halde artarak fuarlarımızı çeşitli sektörlerde düzenleyeceğiz. Adıyaman’da üretilen her mamulü özellikle bölgemizde Ortadoğu’ya ve dünya pazarına tanıtmak için biz bunları çok sık yapıyor olmamız lazım. Adıyaman’da üretilen her şeyi dünya pazarına açmak zorundayız. Bunu da ancak fuarları düzenlemeyle yapabiliyoruz. Günümüz dünyasında üretmek çok kolay, satmak çok zor. Dolayısıyla hem uluslar arası fuarlara, hem kendi yöremizdeki fuarlara çok önem veriyor olmamız lazım. Bu çerçevede ben göreve geldiğim günden bu yana Adıyaman’ın önemli eksikliklerinden bir tanesi olan fuar ve kongre merkezinin hep sürekli altını çizerek söyleye geldim. Bugün büyük bir eksikliğin tamamlandığına şahit oldum. Adıyaman bir ilki yaşadı. Fuar ve Kongre Merkezimizi 1 yıldır faaliyete geçirdik ancak eksikliklerimiz vardır. Bu yönde çalışmalarımız olacak. Ticaret ve Sanayi Odası olarak katılımcılarımıza ve firma sahiplerine yönelik anket düzenliyoruz. Ankette katılımcılarımızın fuarla ilgili tespit ettikleri eksiklikleri giderme amaçlı bir anket formudur. Tabi küçük eksikliklerimiz var. İmkanlar dahilinde bunları gidereceğiz. Adıyaman’ın her zaman 81 il içerisinde kendi ayağı üzerinde durabilmesi için rekabet gücünü arttırmasının yolu buradan geçiyor. Eğer biz bu ülkenin kalkınmasını istiyorsak, bu ilde refah seviyesinin artmasını istiyorsak, ırgat kesimi minimize etmeye çalışacaksak işte bunun için çok üreteceğiz ve ürettiğimizi dünya pazarına açacağız. Hayırlı olsun, Adıyaman’ımızda bir ilk oldu. Fuara katılarak stant açan firmalarımıza ve organizasyon firmasına çok teşekkür ediyorum” dedi.


Adıyaman Haber


Geri Dön