28 / 03 / 2024

Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı trafiğe açılıyor!

Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı trafiğe açılıyor!

Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı'nda asfalt çalışmaları başlayacak. Korkuluk imalatları ve elektrik direklerinin montajının tamamlanmasıyla birlikte 22.5 milyon liralık Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı trafiğe açılacak.




İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 Nisan 2015 günü temeli atılan, Altınyol’dan Bornova ile Bayraklı ilçelerini birbirine bağlayacak Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nın inşaat çalışmalarında son aşamaya gelindi. Yol dolgusu ve duvarlar bitirildi. Projenin Anadolu Caddesi üzerinde kalan kirişlerinin montajının yapılmasının ardından bayram sonrası asfaltlama çalışması gerçekleştirilecek. Böylece Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nın ana gövdesi tamamlanmış olacak. Korkuluklar ve elektrik direklerinin montajının yapılmasıyla birlikte, kentin en önemli ulaşım projelerinden biri daha hizmete hazır hale gelecek. 22.5 milyon liraya mal olacak kavşak açıldığında, bölgedeki trafik önemli ölçüde rahatlayacak.


Konak ve Karşıyaka’ya kesintisiz bağlantı

Hayata geçirilecek proje kapsamında Smyrna Meydanı’ndan Anadolu Caddesi’ne kadar bağlantıyı sağlayan mevcut Bayraklı Adnan Kahveci Kavşağı’nın tren yolu geçişinden sonraki bölümü yenilenerek köprülerle Altınyol’a kadar uzatıldı. Bu sayede Altınyol bağlantısıyla Konak ve Karşıyaka yönünden gelen araçlar, Nur Sultan Nazarbayev Bulvarı, Smyrna Meydanı, Manas Bulvarı ve Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin tümünü aşıp Bornova ve Homeros Vadisi’ne kadar ulaşabilecek. Yeni köprülü kavşak, Bornova ve Bayraklı yönünden (Smyrna Meydanı üzerinden) Konak ve Karşıyaka’ya da Altınyol aracılığıyla kesintisiz bağlantı sağlayacak. Proje kapsamında ayrıca 1,5 kilometreye yakın yol ve tretuvar düzenlemesi yapılıyor. 

Homeros Vadisi, Bornova Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ve Smyrna Meydanı’nı geçerek gelinen köprülü kavşak, Bayraklı Altınyol kıyılarına inilecek aksın da son halkasını oluşturuyor. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön