26 / 04 / 2024

Adnan Polat: 2010 Eylül'de Arena'dayız!

Adnan Polat: 2010 Eylül'de Arena'dayız!

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Seyrantepe Türk Telekom Arena Stadı'nın 2010 Eylül ayında tamamlanacağı müjdesini verdi



Polat Renaissance Otel'de medya mensuplarına iftar yemeği veren Başkan Adnan Polat, yeni stadın localarından elde edilecek 100 milyon dolarlık gelirin Futbol AŞ ile Sportif AŞ'nin birleşmesinde kullanılacağını söyledi.

İhaleyi alan firmayı tanıdıklarını kaydeden Polat, "İnşaat 1 senede bitecek. Şu ana kadar yeni stattan yaptığımız koltuk satışlarından 45 milyon dolar kazandık. Hedefimiz, 100 milyon dolardı. İnşaat sekteye uğradığı için satışa ara verdik. Stadın yapımında 6 ay gecikme olacak. Buradan elde edeceğimiz geliri Futbol AŞ ile Sportif AŞ'nin birleşmesinde kullanacağız. Bu birleşmeyi sağladığımız takdirde gelir gider dengesini daha iyi düzenleyeceğiz. Gelirlerimizi artırdığımız için yeni stadımızda taraftarımızı coşturacak kaliteli transferler yapacağız." açıklamasını yaptı. Kulübün GSM hattı 'GSMobile'e 1 milyon üye yapmayı arzuladıklarını anlatan Polat, bunu başarabilmeleri halinde kulübe ciddi bir gelir sağlayacaklarını dile getirdi.

Galatasaray'ın, ekim ayında 105 yaşına basacağını vurgulayan Polat, "Ekim ayının 16'sında havalimanı yakınındaki WOW Otel'de 105. yılımızı tüm sporcularımızı ve personelimizi biraraya getirerek kutlayacağız." dedi ve "İnşallah çok hayırlı bir lig yaşarız." diye konuştu. Başkan Polat, son dönemde camia içinde birlik ve beraberliği sağladıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı: "Alaylı, mektepli diye bir ayırım kalmadı artık. Galatasaray'a barış geldi. Bu da kulübün başkanı olarak bana ayrıca mutluluk veriyor."

Arda, yedek takımla çalıştı

Galatasaray, Avrupa Ligi F Grubu'nda Panathinaikos ile oynayacağı ilk hafta maçının hazırlıklarını bir günlük aradan sonra yaptığı antrenmanla sürdürdü. Florya Tesisleri'nde Rijkaard yönetiminde basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmanda, ısınma hareketlerinin ardından taktik çalışmalar yapıldığı bildirildi. Son dönemlerde çok fazla maç oynadığı için yorgun olan Arda'nın dün taktik antrenmanda yedek takımda oynadığı ifade edildi. Servet grip olduğu için antrenmana katılmadı.

'En ciddi rakip Panathinaikos'

G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın karşılaşacakları Yunanistan'ın Panathinaikos takımının kağıt üzerinde en ciddi rakipleri olduğunu söyledi. Oyuncusu Mustafa Sarp'a övgüde bulunan Hollandalı çalıştırıcı, atak futbolun savunmadan başladığına dikkati çekti. Rijkaard, Beşiktaş derbisinde kadro için Adnan Sezgin ve Arda Turan ile fikir alışverişinde bulunduğunu dile getirdi.
Zaman

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Stadın yapımında 6 ay gecikme olacak
1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği'nin (GSYİAD) geleneksel iftar yemeği Feriye Lokantası'nda verildi

İftar yemeğine katılan Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Seyrantepe'deki inşaatı devam eden stadın yapımında 6 ay gecikme olacağını söyledi. İhaleyi alan firmayı tanıdıklarını kaydeden Polat, "İnşaat 1 senede bitecek. Şu ana kadar yeni stattan yaptığımız koltuk satışlarından 45 milyon dolar kazandık. Hedefimiz 100 milyon dolardı. İnşaat sekteye uğradığı için satışa ara verdik. Stadın yapımında 6 ay gecikme olacak" diye konuştu. Kulübün GSM hattı "GSMobile"e 1 milyon üye yapmayı arzuladıklarını anlatan Adnan Polat, bunu başarabilmeleri halinde kulübe çok ciddi bir gelir elde edeceklerini dile getirdi.

Başkan Polat, GSTV'nin Digitürk'e geçtikten sonra bu platformun en çok izlenen 5 kanalından birisi olduğunu ifade etti. Bütün derneklerin birlik ve beraberlik içinde olmasından çok memnun olduğunu kaydeden Adnan Polat, küskünlüklerin ortadan kalkmasının sevindirici olduğunu ifade etti. Bu arada, Polat, eski açık tribünün üstünü kapatan GSYİAD üyesi Cengiz Duyar'a da plaket verdi.
Hürriyet

TOKİ, Stadı bir yıl sonra teslim edecek
Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Polat Renaissance Otel'de medya mensuplarına iftar yemeği verdi

Polat, bir çok önemli ismin katıldığı davette yaptığı konuşmada gelecek yıl maçları yeni statlarında oynayacaklarını dile getirerek, "Seyrantepe'nin inşaatına bayramdan sonra yeniden başlayıp 1 yıl sonra devreye gireceğini  TOKİ  bize taahhüt etti. İnşallah gelecek sene maçlarımızı yeni stadımızda oynayacağız" dedi.

Sarı-Kırmızılı kulüpte bazı sıkıntıların bulunduğunu belirten başkan, "Ancak ekonomik açıdan iyi şeyler oluyor. Galatasaray'ın önünün açık olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu. Galatasaray'ın, ekim ayında 105 yaşına basacağını vurgulayan Polat, "105. yılımızı tüm sporcularımızı ve personelimizi bir araya getirerek kutlayacağız" dedi ve "İnşallah çok hayırlı bir lig yaşarız" diye konuştu.
Akşam


Geri Dön