04 / 05 / 2024

Adnan Polat linyit santrali kuracak!

Adnan Polat linyit santrali kuracak!

Galatasaray Başkanlığı'ndan ayrılan Adnan Polat enerjisini kömüre verdi. Polat, Tekirdağ Malkara'da 160 megavatlık linyit santrali kuruyor.   Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) lisans başvurusu yaptı....



Galatasaray Başkanlığı'ndan ayrılan Adnan Polat, enerjisini kömüre vermeye hazırlanıyor. Bugüne kadar rüzgr yatırımları ile gündeme gelen Adnan Polat, Tekirdağ Malkara'da 160 megavatlık yerli linyit santrali kurmak için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) lisans başvurusu yaptı.

200 MİLYON $ YATIRACAK
Polat Enerji tarafından yapılacak termik santral yatırımının 200 milyon doları aşması bekleniyor. Adnan Polat, kurduğu Polat Enerji şirketiyle 2000'li yıllarda girdiği sektörde yenilenebilir enerji yatırımları ağırlıklı bir yol izledi. şžirket, 1 Kasım 2007'de EPDK'ya bugüne kadar 2 bin 300 megavatlık rüzgr başvurusu yaptı. Projeleri bir bir hayata geçiren şirket bugüne kadar 300 megavata yakın rüzgr enerjisi santrali devreye aldı. Polat Enerji, serbest piyasadaki düşük elektrik fiyatlarından şikayet ederek, yeni portföy oluşturmak istediğini belirtmişti. Adnan Polat, Manisa'da 900 megavat kurulu güce sahip doğalgaz santrali için EPDK'ya başvuru yapmıştı. Polat'ın dışında Ciner Grubu Konya'da, Antepli Nakıpoğlu grubu da Eskişehir'de linyit santrali kurmak için EPDK'ya başvuruda bulundu. Konya merkezli olan Polat Madencilik şirketi de  İzmir  Kınık'a 647 megavat termik santral başvurusu yaptı.
Sabah/MEHMET NAYIR


Geri Dön