20 / 04 / 2024

Adnan Polat: Piyalepaşa projesi için 20 yıldır uğraşıyoruz!

Adnan Polat: Piyalepaşa projesi için 20 yıldır uğraşıyoruz!

Piyalepaşa Gayrimenkul, MIPIM’de özel sektörün gerçekleştireceği en büyük kentsel dönüşüm projesini tanıttı. Piyalepaşa İstanbul adlı proje 800 milyon dolara hayata geçirilecek..



MIPIM Gayrimenkul fuarında Polat Holding’in iştiraklerinden Piyalepaşa Gayrimenkul, Piyalepaşa İstanbul adındaki 800 milyon dolarlık kentsel dönüşüm projesini tanıttı. Özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesinin inşaatı kısa bir süre içinde  başlayacak. Polat Holding’in Başkanı Adnan Polat, bu projeyi hayata geçirmek için 20 yıldır uğraştıklarını söyledi.

 

Polat, “2 yıldır bölgedeki vatandaşlarla birebir görüşüyoruz. Benim saçımı beyazlatan 3 şey var: Enerji, Galatasaray ve Piyalepaşa’daki kentsel dönüşüm” dedi.  

 

İstiklal’e rakip olur

 

Kamulaştırmaya başvurmadan projeyi bitirmek istediklerini anlatan Polat, kamu ve özel sektörün bir komisyon kurması önerisinde bulundu. Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel ise projeyle ilgili bilgi verdi. Projenin 82 dönüm arazi üzerinde hayata geçeceğini söyleyen Yücel, 440 bin metrekare inşaat alanında yaklaşık 1.000 konut, 50 bin metrekare ofis alanı ve 300 odalı otelin yer alacağını belirtti. Projelerinde kapalı bir AVM yerine alışveriş sokağına yer verdiklerini belirten Yücel, “AVS ile alışverişi sokağa taşıdık. 550 metrelik alışveriş caddemiz İstiklal Caddesi’ne de rakip olacak” dedi. Piyalepaşa İstanbul’da konutların ilk metrekare satış fiyatları 7 bin 500 lira ile 8 bin 500 lira arasında değişecek. 

 

Polat: Saçlarım beyazladı

 

Adnan Polat, projenin tanıtıldığı toplantıda, “Enerji, Galatasaray ve bu proje saçlarımı beyazlattı” yorumunu yaptı. 


Meltem Kara-Vatan


Geri Dön