28 / 03 / 2024

Adnan Polat: TT Arena için çok acele ettim!

Adnan Polat: TT Arena için çok acele ettim!

Adnan Polat, İnan Kıraç, Ünal Aysal ve Duygun Yarsuvat'ın kendisi ile ilgili ortaya attıkları iddialara çarpıcı cevaplar verdi. Polat, TT Arena'nın açılışındaki konuşması için TOKİ eski başkanı, eski Bakan Erdoğan Bayraktar'ı eleştirdi.



Galatasaray'ın eski Başkanylarından Adnan Polat, yaptığı açıklamada Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışı için acele ettiğini, stadın duvarlarına Galatasaray'ın büyüklerinin resimlerini koymak istediğini söyledi. Polat, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın  TOKİ  Başkanı olarak yaptığı konuşmayı eleştirirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o dönem Başbakan olarak Galatasaray kulübüne destek olduğunu vurguladı. İşte Polat'ın o açıklamaları;


"TOKİ Başkanının konuşması talihsizdi"


"Türk Telekom Arena Stadı'nı açmak için çok acele ettim. Kimileri pan kurulunda stadı sezon sonu aç diyorlardı. Onların amacı o stadı bana açtırmamaktı. Çünkü o stadı açan başkan Galatasaray tarihine geçecekti. Onlar beni o tarihte görmek istemedi.


"İnan Kıraç, Ali Sami Yen için ne yapmış?"


Ben stat duvarlarına Galatasaray'ın büyüklerinin resimlerini koyacaktım. Biz ayrıldığımızda stadın çatısının yapımı için finansal kaynaklar ve proje hazırdı. Sadece gelen yönetimin karar vermesi gerekiyordu. Stadın açılışına 2 gün kala beni Selahattin Beyazıt aradı. Ve dedi ki: "Açılış günü statta çok kötü şeyler olacak." 1 gün kala ise İnan Kıraç arayarak, gayet nezaketsiz bir şekilde, "Adnan sen Ali Sami Yen'i Galatasaray'dan silmek mi istiyorsun! Bu davetiyelerin üzerinde Ali Sam Yen yazmıyor" dedi. Ben de, "Şehven yapılan bir hata olmuş" yanıtı verdim. Benim kadar Ali Sami Yen için kimse bir şey yapmamıştır. Şimdi soruyorum İnan Kıraç, Ali Sami Yen için ne yapmış?


Açılış günü 500 kadar provokatör başbakanın adını duyunca ıslıkladı. 52 bin kişi içinde 500 kişi çok önemli değil. Fakat TOKİ Başkanının konuşması çok talihsizdi. Şimdiki Cumhurbaşkanımız o zamanki Başbakan her anlamda bize yardım etti.


"Biz kirli miydik?"

Biz gece gündüz çok çalışıp Galatasaray'ı o kuyudan çıkardık. O kongredeki sonuca çok üzüldüm. Bazılarının planlarını bozmuştuk. Bu İnan Kıraç'ın planlarıydı. Kulübün ekonomisini düzelteceğimizi düşünemediler Tüzük kongresine giderken İnan Kıraç bana bir arkadaşını gönderdi. "Galatasaraylı üniversitelilere de Galatasaraylı liseliler gibi imtiyaz verelim" dedi. "Galatasaray, kendisine gönül veren herkese aynı mesafede durur. Ben kimseye imtiyaz veremem" dedim. Aramız bu yüzden açıldı.


Görevden ayrılırken Ali Dürüst'e Selçuk İnan'ın transferi için gereken çalışmaların yapıldığını söyledim. Görevi bırakmamın ardından 15 Haziran'da Galatasaray Dergisi çıktı, kapağı ise bembeyazdı. Derginin başındaki yayın yönetmenini aradım, "Bu ne?" dedim, "Galatasaray beyaz sayfa açıyor anlamında, kapağı bu şekilde yapmamızı başkan istedi. Bana kızmayın" dedi. Ne yani biz kirli miydik?


"3 Temmuz'u dengelemek için yaptılar!"


3 Temmuz günü, bizim şikeyle hiçbir ilgimiz olmadığı ortaya çıktı. Ancak bize bunun gururunu yaşatmadılar. Savcıya bir Fenerbahçe muhabiri vasıtasıyla giden bir mektuptan dolayı Florya'yı aradılar. 1.5 milyon dolar çıkış yapılmış. Defterlerde bu çıkışı ve nereye gittiğini buldular. Savcı normal olarak talimat verdi. "Araştırın" dedi. Hiçbir şey çıkmadı. Paraların Hasan Şaş, Hakan Şükür ve Ayhan gibi futbolculara gittiğini gördüler. Daha sonra ise benim iş yerime geldiler. Neden bunu yaptılar bilmiyorum. Herhalde 3 Temmuz'daki kamuoyu algısını dengelemek için yaptılar... Sicilimdeki tek ceza, şampiyonluk kutlamasında sahaya aslan getirdiğim için "hayvanlara eziyet" nedeniyle yediğim 150 TL'lik cezadır.


"Aysal, denizin bittiğin görünce kaçtı!"


Ünal Aysal "Kötü bir kulüp teslim aldım" dedi. Aysal, kötü bir kulüp teslim almadı. Denizin bittiğini görünce bırakıp kaçtı. Ben Galatasaray'ın son 30 senesine baktım. 2011'den 30 sene geriye gelin. 30 senede Galatasaray'ın tüm başkanlarının harcamaları 1 milyar Dolar yok. Ünal Aysal, 3.5 senede 1 milyar Dolar para harcamıştır.


Hürriyet


Geri Dön