24 / 04 / 2024

Adnan Polat:TT Arena'nın üstü kapatılmayacak

Adnan Polat:TT Arena'nın üstü kapatılmayacak

Günlük gecikme bedelinin yaklaşık 90 bin TL olduğu Türk Telekom Arena'nın üstünün kapatılıp kapatılmayacağı yönündeki polemiğe SABAH nokta koydu. Adnan Polat, "TT Arena'nın üstü kapatılm



Galatasaray Başkanı Adnan Polat, "Polat'tan liseye ders" başlığı ile yayınlanan ve genel kurul üyelerine yaptığı bir konuşmanın işlendiği haberdeki ifadeleri yalanladı. Haberde Polat'ın Türk Telekom Arena Stadı'na çatı yapılmayacağını açıkladığı belirtilerek "İstanbul, hava olarak Hakkari değil ki, 6 ay sert kış geçirsin. Esprisi kalmayan üstü kapalı stadı niye yaptıralım" dediği yazılmıştı. Polat kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, "Türk Telekom Arena'nın üstünün kapatılmayacağı doğrultusunda bir söylemim olmadı. Sözlerimi, Galatasaraylılar'ı provoke etmek amacıyla, bu duyguların dışında anlam yüklemeye çalışarak kullanmaya kimsenin gücü yetmez" ifadesini kullandı. Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi, geçtiğimiz Kasım ayında stat inşaatının yeniden başlaması hakkında düzenlenen basın toplantısında "Önce tribünlerin dördünün de çatısı tamamlanacak. Açılır-kapanır kapakların konması 2011 yılına kalacak. Bu konu Galatasaray,  TOKİ  ve Varyap-Uzunlar arasında etüd ediliyor" demişti.

IŞIN ÇELEBİ NET KONUŞTU
Günlük gecikme bedelinin yaklaşık 90 bin TL olduğu Türk Telekom Arena'nın üstünün kapatılıp kapatılmayacağı yönündeki polemiğe SABAH nokta koydu. Cep telefonundan Suriye'deyken bulduğumuz Işın Çelebi "Daha önce yaptığımız değerlendirmelerden farklı bir durum veya gelişme yok" açıklamasını yaptı. Çelebi, stadın dört tribününün de üstünün kapalı olacağını ve bu çatıların açılırkapanır mekanizma montajına uygun şekilde tamamlanacağını hatırlatarak, "Ancak stadın vaad edilen 29 Ekim 2010'daki açılışa hazır olması için hareketli çatı montajı ertelenmişti. Varyap, stadın inşaatını tamamlayacak. Çatı, açılır-kapanır mekanizmanın montajına uygun olarak teslim edilecek. Daha sonra TOKİ ile oturup bu çatı işini tekrar masaya yatıracağız" diye konuştu.
Sabah

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Üstü açık mı, kapalı mı olacak?

Galatasaray'ın uzun yıllardan beri kâbusu haline gelen stat projesinde yeni bir polemik yaşanıyor. Dün Milliyet Gazetesi'nde çıkan habere göre başkan Adnan Polat, bir grup Galatasaray Lisesi mezunuyla yaptığı sohbetli toplantıda "Stadın üstü kapatılacak mı?" şeklindeki soruya "Masraf bakımından da kulübe ek yük getiriyor. İstanbul hava olarak Hakkari değil ki, altı ay sert kış geçirsin. Esprisi kalmayan üstü kapalı stadı niye yaptıralım" yanıtını verdi. Geçen cumartesi günü yapılan mali genel kurulda "Stadın açılır-kapanır çatısı yapılacaktır, bir sorun yok" şeklinde bir açıklama yapan Polat, haberde geçen bazı sözlerini resmi siteden yalanladı. Lakin söz konusu toplantıda bulunan bazı isimler Polat'ın sözlerini teyit etti.

Gökşen: Polat bizimle dalga mı geçiyor?
Bu arada Galatasaray eski yöneticisi Fatih Gökşen, Türk Telekom Arena Stadı'nın üzerinin kapatılıp, kapatılmayacağı ile ilgili haberleri şaşkınlıkla izlediklerini söyledi. Gökşen, "Halen yönetici olan eski bakan Işın Çelebi de stadın üstünün kapanacağını söylemişti. Şimdi fikir değiştiriliyor. Biz Galatasaray başkanının hangi sözüne inanacağız. Kürsüde söylediklerine mi, yoksa gazetelerdeki demeçlerine mi? Galatasaraylılarla dalga mı geçiyor?" diye konuştu.
Radikal


Geri Dön